-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fabijoniškėse kyla naujas gyvenamųjų namų kvartalas

Visorių kvartalas, įsikūręs Vilniaus m. šiaurinėje dalyje, Fabijoniškių ir Verkių seniūnijas ribojančioje Visorių gatvėje, keičia savo ilgametę paskirtį. Pakraštyje esančių pramoninių, administracinių ir ūkinių pastatų kompleksų vietoje jau yra vystomi gyvenamosios paskirties pastatai.
Visorių kvartalas vizualizacija
Visorių kvartalas vizualizacija

Planuojama, jog netolimoje ateityje ši mikrorajono dalis virs žaliais plotais apsodintu, šiuolaikišku mažaaukštės statybos daugiabučių ir individualių namų kvartalu, kuris dėl savo strateginės vietos bus vienas patraukliausių kvartalų sostinėje.

Visorių kvartalo detalusis planas
Visorių kvartalo detalusis planas

Miesto plėtros departamento vyriausiosios specialistės Valdonės Gavorskienės teigimu, Vilniaus miesto tarybos sprendimu patvirtinto detaliojo plano sprendiniuose sklype 27 numatyta daugiabučių gyvenamųjų pastatų teritorija.

Tiek daugiabučiai, tiek individualūs namai

Šalia esanti 4,5 ha ploto teritorija yra suskaidyta sklypais individualiai statybai. Joje numatoma vienbučių - dvibučių gyvenamųjų namų kvartalo statyba (detaliojo plano sprendiniai jau derinimo stadijoje).

Čia artimiausiu metu bus parduodami sklypai namų statybai, atsiras galimybė rengti projektus ir pradėti statybas. Planuojama, kad visą kvartalo „architektūrinį veidą“ parengtų viena projektavimo įmonė, parinkta konkurso būdu.

Visorių kvartalas vizualizacija
Visorių kvartalas vizualizacija

Sklype 12A yra suprojektuotas daugiabutis, kuris apjungs gatvės užstatymo liniją tarp jau esančių gyvenamųjų namų Visorių g.6 ir Visorių g.12 bei 14.

Sklype Visorių g.18 jau taip pat vyksta projektavimo darbai. Projekte numatoma daugiabučių gyvenamųjų namų statyba.

Jau galima įsigyti būstus

Adresu Visorių g.16 vystomas projektas „Visorių alėja“ jau laukia naujakurių, norinčių apsigyventi Visorių kvartale.

Strategiškai patogioje vietoje statomas gyvenamasis namas išsiskiria privačios miesto erdvės perskyra – čia yra ir urbanistinį triukšmą absorbuojanti gamta, ir Ateities gatvė, susisiekianti su miesto centru. Uždara ir saugoma namo teritorija užtikrina šio namo gyventojų privatumą.

Visorių kvartalas vizualizacija
Visorių kvartalas vizualizacija

Svarbiausi objektai (prekybos centrai, vaikų darželiai, mokyklos, gydymo ir kitos viešosios įstaigos) nuo čia yra pasiekiami pėsčiomis, o kelionė iki miesto centro trunka tik keliolika minučių.

Susisiekimas su miesto centru patogus tiek automobiliu, tiek viešuoju transportu (šalia viešojo transporto stotelė) ar dviračiu (šalia dviračių takas jungiantis šį rajoną su miesto centru), o visai greta kvartalo driekiasi viena pagrindinių gatvių – Geležinio vilko g.

Svarbu pastebėti, jog netoliese naujojo kvartalo yra labai daug žaliųjų zonų. Tai - Jomanto parkas, Žaliųjų ežerų kraštovaizdžio draustinis ir Verkių regioninis parkas, kurie leis mėgautis tiek aktyviu, tiek pasyviu poilsiu visai netoli namų.

Daugiau apie projektą galite sužinoti čia.

Parengta kartu su projekto partneriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius