-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų turistai superka Krymo nekilnojamąjį turtą

Nemažai Rusijos aneksuoto Krymo nekilnojamojo turto artimu laiku gali atsidurti rusų rankose, skelbia portalas gazeta.ru. Kai kuriose Krymo nekilnojamojo turto srityse kreipimųsi dėl pardavimo skaičius per metus išaugo 13 kartų. Daugelis šių pirkėjų – atvykėliai iš Rusijos, nors nemažai daliai jų nekilnojamojo turto kainos Kryme pasirodo esančios per didelės.
Krymas po Rusijos įvykdytos okupacijos
Krymas po Rusijos įvykdytos okupacijos / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Portalas Avito.ru skelbia, kad jeigu 2014 metų birželį buvo registruoti 748 kreipimaisi dėl vieno kambario butų pirkimo, šių metų birželį – jau 9554. Besidominčių dviejų kambarių butais praėjusį birželį buvo 1383, o šiemet – 12403. 

Ne visada tai baigiasi butų pardavimu, tačiau šių metų liepos pabaigoje jau penktadalis butų Kryme perėjo į kitas rankas. 

Nekilnojamojo turto specialistai teigia, kad butus čia perkama dažniausiai vasaros atostogoms, daugiausia pirkėjų – pagyvenę žmonės. Persikelti gyventi Krymas mažai ką vilioja, nes rasti darbą čia šiuo metu yra gana sudėtinga. 

Daugiausia pirkėjų – pagyvenę žmonės

Vieno kambario butas Kryme kainuoja apie 46 tūkst. eurų. Trijų kambarių butas – apie 91 tūkst. eurų. 

Tačiau rusų pirkėjai jau įsitikino, kad norint įsigyti nekilnojamąjį turtą arti jūros už gerą kainą Kryme yra sudėtinga. Pastebima ir tai, kad rusų įmonės siekia įsitvirtinti ir restoranų, prekybos centrų rinkose, tačiau šių objektų kainos Kryme daug kam atrodo per brangios. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius