Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė krausto Seimo nario Eduardo Šablinsko uošvę iš socialinio buto Senamiesty

Vilniaus taryba pritarė, kad Šiaulių gatvėje gyvenanti Marija Aldona Bytautienė privalo išsikraustyti iš socialinio būsto – dviejų kambarių, daugiau nei 49 kv. m buto. Pagal dokumentus moteris šiame bute gyvena jau ne vieną dešimtmetį, o kurį laiką kartu su ja čia gyveno ir jos žentas, Seimo narys Eduardas Šablinskas.
Prie Seimo 41 dieną badavęs E.Šablinskas neteko daug jėgų, bet ryžto nepraranda.
Eduardas Šablinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Moteris socialiniame būste gyvena jau nuo 1992 metų, dalį laiko – kartu su žentu, dabartiniu Seimo nariu E.Šablinsku. Tačiau Vilniaus miesto savivaldybė tvirtina, kad šiuo metu būstas moteriai nepriklauso ir ji ten gyvena neteisėtai.

Dabar M.A.Bytautienė prašė sudaryti su ja dėl dviejų kambarių buto nuomos neterminuotą sutartį. Tačiau Vilniaus tarybos nariai gana vieningai tam pasipriešino.

Kaip teigė Vilniaus savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius, E.Šablinsko uošvę iš to buto bandoma iškraustyti jau ne vienerius metus, kadangi ji neturi jokios sutarties su Vilniaus miesto savivaldybe ir gyvena ten nelegaliai.

„Mūsų įmonė „Vilniaus miesto būstas“ negali jos iškraustyti, yra kreiptasi į teismą. O kadangi nėra jokios sutarties, nėra pagrindo ir ją pratęsti“, – teigė G.Žandaravičius.

Pagal Tarybai pateiktą dokumentą, M.A.Bytautienė turi 2,7 ha žemės sklypą, o jos vyras – medinį nedidelį namą Kelmės raj, Kražiuose.

E.Šablinskas 15min.lt sakė, kad visa ši istorija yra susijusi su juo, nors jis tame bute negyvena – gyveno vos kelerius metus iki 1994 metų. „Nebūtų manęs, nebūtų problemų ir ji ten būtų gyvenusi ramiai ir iki gyvenimo galo. Dabar uošvė kaltina, kad dėl mano politinės veiklos ji visą laiką kenčia. Jai kažkas vasarą duris daužė, norėjo patekti, buvo kitų niuansų. Ir dabar aš nieko nežinojau, o man skambina ir klausinėja dėl uošvės buto“, – kalbėjo parlamentaras.

Nebūtų manęs, nebūtų problemų ir ji ten būtų gyvenusi ramiai ir iki gyvenimo galo. Dabar uošvė kaltina, kad dėl mano politinės veiklos ji visą laiką kenčia, – kalbėjo parlamentaras.

Seimo narys įsitikinęs, kad šis butas prisimintas dėl artėjančių rinkimų. „Tai pono mero ir konservatorių žaidimas. Aš suprantu, kad Seime jau kelintą kartą taktiškai, teisingai, bet įgeliu jiems. Žinote, kaip yra politikoje. Tas viskas paskui atsispindi jų požiūryje, kad tai pavojingas žmogus. Kaip jį eliminuoti? Geriausia užpilti purvais“, – teigė E.Šablinskas.

E.Šablinskas įsitikinęs, kad sovietmečiu buvęs komunalinis būstas neteisėtai paverstas socialiniu, o šituose butuose gyvenę žmonės buvę priversti pasirašyti kelerių metų sutartis dėl socialinio būsto nuomos. Parlamentaro teigimu, šie butai turėjo būti išskirstyti į priklausančius savivaldybei ir savivaldybės socialinį būstą.

Pats E.Šablinskas taip pat ne vienerius metus kovojo su Vilniaus miesto savivaldybe dėl teisės gyventi savivaldybei priklausančiame bute Stiklių gatvėje. Pernai vasarą savivaldybė siekė jį iškraustyti iš šio buto ir dar prisiteisti 700 tūkst. Lt nuompinigių. Tačiau teisme Seimo narys laimėjo ir toliau gyvena ten pat, o savivaldybei teko kompensuoti ir parlamentaro bylinėjimosi išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius