-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Kanadoje siaučiančių gaisrų brangsta nafta

Ketvirtadienį prekybos Azijoje metu nafta brangsta investuotojams nerimaujant, kad Kanadoje siaučiantys gaisai kelia grėsmę šalies naftos gavybai. Naftos kainų augimą skatina ir žinia apie sumažėjusias naftos gavybos apimtis JAV.
Gaisrai Kanadoje
Gaisrai Kanados Albertos provincijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Vietos valdžia skelbia, kad Kanados Albertos provincijoje, kur gausu naftingo smėlio, siaučia nekontroliuojami gaisrai. Vietos naftos gavybos bendrovės sumažino gavybą ir evakuoja nebūtiną personalą.

Naftos kainų augimą ketvirtadienį skatina ir trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys, parodę, kad JAV naftos gavybos apimtys praėjusią savaitę sumažėjo daugiau nei 100 000 barelių per dieną iki 8,83 mln. barelių per dieną, o tai yra žemiausias gavybos lygis nuo 2014 metų rugsėjo.

Nors taip pat buvo pranešta, kad padidėjo JAV naftos atsargos, investuotojai daugiausia dėmesį sutelkė į lūkesčius, jog sumažėjusi JAV naftos gavyba padės kiek sumažinti pasaulinį naftos perteklių.

Ketvirtadienį prekybos Azijoje metu birželio pristatymo termino ateities sandorių „West Texas Intermediate“ naftos kaina padidėjo 96 centais, arba 2,19 proc., iki 44,74 JAV dolerio. Liepos pristatymo termino ateities sandorių „Brent“ nafta pabrango 80 centų, arba 1,79 proc., iki 45,42 JAV dolerio.

„Manau, kad gaisrai Kanadoje yra pagrindinė naftos brangimo priežastis šiandien, kartu su žinia apie sumažėjusias JAV naftos gavybos apimtis“, – sakė „IG Markets“ analitikas Bernardas Aw.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius