-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 29 /12:09

Dujų kainos vartotojams nuo liepos mažės vidutiniškai 20 proc.

Kainų komisija ketvirtadienį patvirtino vidutiniškai 20 proc. mažesnes dujų kainas buitiniams vartotojams. Mažesnės dujų kainos, kurioms jau yra pritarusi „Lietuvos dujų“ valdyba, galios nuo liepos 1 dienos iki metų pabaigos.
Dujos
Dujos / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Mažiausiai – iki 500 kubų per metus – suvartojantiems klientams dujų kaina mažės 14,6 proc. iki 2,28 lito už kubą, iki 20 tūkst. kubų – 22,5 proc. iki 1,45 lito, o daugiau nei 20 tūkst. kubų – 22,8 proc. iki 1,42 lito už kubą.

Pastovioji kainos dalis (abonentinis mokestis) nesikeičia.

Kainų komisija praėjusią savaitę patvirtino naują dujų kainos skaičiavimo metodiką, pagal kurią „Gazprom“ atgaline data – nuo 2013 metų – sumažintą dujų kainą kaip kompensaciją vartotojams bus galima išdėlioti per dvejus metus.

Komisijos narys Vygantas Vaitkus ketvirtadienį po komisijos posėdžio žurnalistams sakė, kad didžiausią kainos mažėjimo dalį sudaro kompensacija už laiką nuo 2013-ųjų pradžios.

„Kitam pusmečiui didžiausias mažėjimo efektas yra sąlygotas ne pačios nuolaidos, o būtent to sutaupymo, kuris buvo sąlygotas fakto ir prognozės neatitikimo. (...) Didžiąja dalimi apie du trečdaliai yra sąlygoti šito, o vienas trečdalis yra sąlygotas nuolaidos“, – aiškino komisijos narys.

Anot jo, iki 2015-ųjų pabaigos kaina buitiniams vartotojams labai neturėtų keistis.

„Iš principo mūsų metodikos pakeitimas padarytas praėjusią savaitę dėl kompensacijos, kad ji būtų išdėliota ne ilgiau nei 24 mėnesiams, sąlygos tai, kad iki 2015 metų pabaigos ta kaina, kuri galios nuo liepos 1 dienos, ji turėtų daugiau mažiau išlikti tokiame pačiame lygyje“, – sakė V.Vaitkus.

„Lietuvos dujos“ gegužės pradžioje pasiekė susitarimą su „Gazprom“ dėl mažesnės dujų kainos. Pasak neoficialių šaltinių, „Gazprom“ siūloma 2013-2015-ųjų dujų kaina yra apie 370 JAV dolerių.

Bendrovė dujas parduoda 559,7 tūkst. nebuitinių ir buitinių vartotojų ir kontroliuoja 100 proc. buitinių vartotojų rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius