-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros jungties „LitPol Link“ statybose galėjo būti slepiamos nelaimės

Bendrovės „A.Žilinskio ir ko“ vykdomose elektros jungties su Lenkija „LitPol Link“ statybose galimai buvo slepiamos avarijos. Balandžio pradžioje statybų aikštelėje, kai nugriuvo 50 aukščio metalinė konstrukcija, žuvusio darbininko artimieji pateikė statybvietėje buvusių avarijų nuotraukas, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.
Elektros laidai
Elektros laidai / 123rf.com nuotr.

Fotografijose užfiksuotas aukštyn ratais parvirtęs laidų tempimo automobilis, taip pat – įtrūkusios laidus laikančios metalinės konstrukcijos. Pasak televizijos, nuotraukos darytos nuo vasario iki kovo pabaigos.

To, kad informacija apie incidentus statybose yra slepiama, neatmeta ir „Litgrid“ atstovas. Pasak televizijos, bendrovė tik iš žurnalistų sužinojo, kad dar iki žmogaus žūties balandžio pradžioje statybvietėje buvo avarijų.

„Yra buvę statinio trūkumų, apie kuriuos ne visus „Litgrid“ žinojo, nes techniniai prižiūrėtojai – mūsų žmonės – dirba labai nuosekliai. Tačiau jeigu informacija yra galimai slepiama, tai jokia techninė priežiūra nepadės laiku nustatyti galimų trūkumų, kurie tam tikrai atvejais gali lemti grėsmę ir žmonių sveikatai ir gyvybei“, – televizijai sakė „Litgrid“ valdybos narys Karolis Sankovskis.

Statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjas Rimgaudas Ališauskas teigė, kad šiuo metu vykdomas tyrimas ir atliekamos „LitPol Link“ projektų, statinių ir grunto ekspertizės.

„A.Žilinskio ir ko“ komentuoti situaciją atsisakė ir teigia lauksianti, kol dėl darbininko žūties bus pateiktos išvados.

Balandžio pradžioje bendrovės darbuotojas Igoris Liaščenko maždaug 20 metrų aukštyje ant atramos tvirtino iki jos specialia technika atitemptus elektros laidus. Tuo metu atrama, išrovusi iš žemės du gręžtinius pamatų polius, virto, o ant jos buvęs jaunas vyras žuvo iš karto.

50 metrų aukščio elektros oro linijų atramos sumontuotos ant tvirtų pamatų su keturiais gręžtiniais poliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius