-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros kaina gali mažėti

Energetikos ministras Rokas Masiulis teigia, kad sumažėjus viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) biudžetui, kitais metais gali mažėti ir elektros kaina.
Elektra
Elektra / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Nuo sekančių metų VIAP (biudžetas – BNS) sumažės apie 60 mln. litų, kas turėtų sąlygoti, kad elektros kaina nedidės, gal kažkiek yra tendencijos ir sumažėti“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė R.Masiulis.

„Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas tvirtino, kad paskirsčius kitų metų VIAP kvotas Lietuvos elektrinei ir termofikacijos elektrinėms, VIAP tarifas turėtų sumažėti dešimtadaliu, ir tai sukuria prielaidas, kad elektros kaina nedidės.

„Kol kas neturime galutinių skaičiavimų, juos atliks Kainų komisija, tačiau, preliminariais vertinimais, VIAP turėtų mažėti (...) suma, mes kalbame apie pinigus, VIAP fondą – mūsų skaičiavimais, apie 10 procentų. Šiuo metu VIAP yra apie 7 centus, tai tas bus mažiau 10 proc. mažiau“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė D.Misiūnas.

„Sunku pasakyti, nes dar yra daug sprendimų, kurie turi būti priimti iki galutinio tarifo užfiksavimo, tačiau faktorių, kurie rodytų, jog elektra turėtų brangti, tikrai nėra“, – paklaustas, ar tai reiškia, kad atpigs elektra, sakė D.Misiūnas.

Paskutinį kartą elektros kaina keisėsi nuo šių metų sausio – buitiniams vartotojams ji sumažėjo vidutiniškai 2,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius