-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02 /11:21

„Gazprom“ savaitei atidėjo Ukrainai žadamą taikyti išankstinio apmokėjimo už dujas režimą

Rusijos valstybinė dujų eksporto monopolininkė „Gazprom“ iki birželio 9 dienos atidėjo reikalavimą, kad Ukraina iš anksto sumokėtų už gaunamas dujas, kai Kijevas pervedė dalį reikalaujamos sumos – 786 mln. JAV dolerių (2 mlrd. litų), pirmadienį nurodė „Gazprom“ generalinis direktorius Aleksejus Mileris.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ukraina sumokėjo pirmąją dalį už tiektas dujas. Šiandien 786 mln. dolerių atėjo į „Gazprom“ sąskaitą, – A.Mileris cituojamas bendrovės pranešime. – Sveikiname Ukrainą pradėjus apmokėti savo skolas ir atidedame išankstinio mokėjimo režimą.“

„Išankstinio apmokėjimo režimas priklausys nuo visiškos skolos už dujas, tiektas iki balandžio 1 dienos, apmokėjimo – 2,237 mlrd. dolerių (5,68 mlrd. litų), kurios dalis buvo apmokėta šiandien, taip pat nuo pažangos mokėjimuose už tiekimą balandį ir gegužę“, – „Gazprom“ citavo A.Milerio pokalbį su žurnalistais.

„Mokėjimai už gegužę privalo būti atlikti iki birželio 9-osios“, – pridūrė jis.

Ukraina ir Rusija vėliau pirmadienį Briuselyje pradės derybas, turinčias išspręsti užsitęsusį ginčą dėl kainos už Kijevo importuojamas dujas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius