-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IAE generalinis direktorius Darius Janulevičius: atominė elektrinė veiktų efektyviau, jei nebūtų valstybės įmonė

Nebeveikiančią ir šiuo metu uždaromą Ignalinos atominę elektrinę (IAE) reikia reorganizuoti iš valstybės įmonės į uždarąją akcinę bendrovę, kad ši galėtų veikti efektyviai, teigia IAE generalinis direktorius Darius Janulevičius, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Agnės Radzevičiūtės nuotr.

„Reorganizavus į UAB, rasis galimybė turėti antrines įmones, o jos svarbios galvojant apie tam tikrų kompetencijų koncentraciją įvairiuose centruose, klasteriuose ir panašiai kūrimą ateityje. Reorganizacija mums padėtų dirbti lanksčiau: jeigu šiandien mes norime ką nors išmontuoti, parduoti, privalome kreiptis su prašymu į Vyriausybę dėl kiekvieno konkretaus daikto nurašymo. Būdami valstybinė įmonė turtą galime parduoti tik per aukcioną. Problema ta, kad kitos įmonės, taip pat valstybinės, neturi teisės turto įsigyti aukcionuose“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė D.Janulevičius.

Pasak jo, dalis IAE įrenginių domintų Rusijos, Ukrainos elektrines, tačiau šiuo metu jie yra parduodami tik kaip metalo laužas.

IAE ir „Nukem“ bendravime vis dar trūksta lankstumo

D.Janulevičius teigia, kad įgyvendinant jėgainės uždarymo projektus, vis dar trūksta lankstumo su Rusijos kapitalo Vokietijos bendrove „Nukem“, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.

„Nepasakyčiau, kad viskas yra gerai. (...) Kartais, mano nuomone, atsiranda nereikalingų takoskyrų dėl lankstumo trūkumo ir projektų valdymo patirties stokos. Pavyzdžiui, rangovui keliame techninę užduotį, jis siūlo technologiškai galbūt kitą sprendimą ir šis būtų naudingas net ir mums patiems, tačiau net nebandoma su juo suartinti pozicijų, nes kažkas kažkada yra į dokumentus įrašęs kažkokią normą, toji norma nesikerta su saugumo reikalavimais, o tik trukdo ieškoti sprendimo visiems“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė D.Janulevičius.

Anot jo, siekiama modernizuoti sutartį su rangove, kad pavyktų sėkmingai panaudoti Europos Sąjungos lėšas, skirtas uždarymui, ir nereiktų ieškoti kitų rangovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius