Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Brent“ atpigo iki 44,83 JAV dolerio už barelį

Investuotojams laukiant naujausių JAV darbo rinkos duomenų, kurie galėtų padėti suprasti, kokia yra didžiausio pasaulio ūkio būklė ir kada galima laukti palūkanų normų JAV padidinimo, naftos kainos penktadienį Azijoje patraukė žemyn.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak analitikų, šie duomenys gali turėti įtakos tam, kada JAV centrinis bankas padidins skolinimosi kainas, o tai padarys poveikį JAV dolerio kursui ir, savo ruožtu, naftos paklausai.​

„Brent“ rūšies naftos kainos liepos mėnesio sandoriams sumenko 18 centų, arba 0,4 proc., iki 44,83 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kainos birželio sandoriams smuktelėjo 20 centų, arba 0,45 proc., iki 44,12 JAV dolerio už barelį.

Iki ataskaitos paskelbimo didesnių sandorių rinkoje bus vengiama, sako finansinių paslaugų įmonės „CMC Markets“ vyriausiasis rinkų strategas Michaelas McCarthy‘s .

„Šie duomenys padarys tiesioginį poveikį JAV doleriui, o atsižvelgiant į tai, kad JAV dolerio silpnumas pastaruoju metu buvo vienas iš naftos kainas palaikiusių veiksnių, šie duomenys iš tiesų bus svarbūs“, – sako jis.

Kai JAV dolerio kursas smunka, pirkėjams, kurie naudoja kitas valiutas, būna pigiau pirkti naftą, kurios kainos yra nustatomos JAV valiuta, dėl to didėja „juodojo aukso“ paklausa.

Pasak ekspertų, naftos kainų smukimas yra nedidelis, nes jas, be kita ko, palaiko politinė krizė naftą eksportuojančioje Libijoje, gavybos JAV sumažėjimas ir miškų gaisrai, dėl kurių sumažėjo tiekimas iš Kanados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius