-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kadenciją baigiantys Vilniaus politikai susipyko dėl gatvių apšvietimo tinklų rekonstrukcijos

Priešpaskutinis Vilniaus tarybos posėdis baigėsi tuo, kad dalis opozicijai atstovaujančių tarybos narių išėjo iš salės ir tokiu būdu neleido priimti sprendimo dėl partnerystės sutarties dėl Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacijos, eksploatavimo ir priežiūros paslaugų pirkimo pakeitimo. Siūlyta sutarties įsigaliojimo terminą pratęsti dviem mėnesiams, kadangi nespėta sutarti su bankais dėl būtinos paskolos.
Pakeitus senus šviestuvus modernesniais LED žibintais tikimasi kasmet sutaupyti po 10 mln. Lt, tačiau tam reikalingos daugiau negu 100 mln. Lt investicijos.
Gatvių apšvietimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir „tvarkiečių“ frakcijos, iš pradžių siūliusios iš viso šį klausimą išbraukti iš darbotvarkės, bet nesulaukusios palaikymo, paliko salę prieš balsavimą.

Jų neįtikino mero Artūro Zuoko teiginiai, kad tai tik pateikimas, po kurio projektą svarstys komitetai, o galutinį sprendimą vis tiek priims naujoji miesto valdžia.

Kaip sakė vienas iš būsimųjų Vilniaus vicemerų konservatorius Valdas Benkunskas, TS-LKD frakcija iš principo nepritaria šiai sutarčiai, kadangi savivaldybė pajėgi pati įgyvendinti apšvietimo tinklų atnaujinimo projektą.

„Sprendimas gal ir atrodė paprastas, kad tai sutarties įsigaliojimo termino pratęsimas, bet mes jau seniai sakėme, kad šitas projektas savivaldybei yra nenaudingas finansiškai. Bankai vertina tą projektą kaip savivaldybei nepakeliamą. Tai geriausia išeitis, jeigu iki balandžio 28 dienos neatsiranda finansuotojas, o mes matome, jog jo nėra, sutarties galiojimas automatiškai pasibaigia. Mes naujojoje kadencijoje nematome reikalo tęsti svarstymus, apie kuriuos esame pasakę savo nuomonę“, – teigė V.Benkunskas.

Anot konservatorių, Vilniaus savivaldybė nuo pat sutarties įsigaliojimo pradžios, dar nepradėjus jokių atnaujinimo darbų, privalės mokėti kas mėnesį nustatytą sumą. Per metus ji siekia 18 mln. Lt (5,213 mln. eurų). O paskolą projekto vykdytojai ima tik penkeriems metams, vadinasi, galima spręsti, kad per tiek metų projektas atsipirks. Sutartis sudaroma 15 metų. 

Jie dar nieko nepadarė, o mes jau turime mokėti. Biudžete šitie pinigai nenumatyti. A.Zuokas priiminėjo biudžetą, kodėl nenumatė šitų pinigų? – kalbėjo Vidas Urbonavičius.

„Jie dar nieko nepadarė, o mes jau turime mokėti. Biudžete šitie pinigai nenumatyti. A.Zuokas priiminėjo biudžetą, kodėl nenumatė šitų pinigų?“ – kalbėjo TS-LKD frakcijos narys Vidas Urbonavičius.

Pasak V.Benkunsko, savivaldybė turi visas galimybes gauti ES paramą ir pati atnaujinti apšvietimo sistemą, kuri esą nėra tokia nugyventa, kaip skelbia valdantieji.

Opozicijai išėjus iš salės, nebalsavus ir daliai valdančiųjų, sprendimas nebuvo patvirtintas. A.Zuokas tai palydėjo sarkastiška pastaba: „Dabar tai naujos koalicijos reikalas.“

Vilniaus savivaldybės skelbtą konkursą laimėjo „VilniusLux“ bei ūkio subjektų grupė, sudaryta iš „Gemmo S.P.A.“ ir „VSLS OÜ“. Jie buvo vieninteliai dalyviai, kita įmonė laiku nepateikė dokumentų, nors neoficialiai skelbiama, kad jų siūloma kaina buvo penktadaliu mažesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius