-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 03 /11:22

Ketvirtadienį Vilniuje bus išjungtas šildymas

Į Vilnių pagaliau atėjo pavasaris – todėl atšilus orams miesto savivaldybė nuo ketvirtadienio, gegužės 4 d., skelbia šildymo sezono pabaigą, rašoma pranešime spaudai.
Šildymas
Šildymas / Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 2 Vilnius Šildymas

Šildymas per dvi dienas bus išjungtas sostinės daugiabučiuose, švietimo, ugdymo ir sveikatos įstaigose. Šildymo išjungimą pastatuose organizuoja daugiabučių namų valdytojai ir šildymo sistemų prižiūrėtojai.

Šildymo sezono pabaiga skelbiama sulaukus šiltesnių orų – kai vidutinė oro temperatūra tris dienas iš eilės yra ne mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Kaip nurodoma pranešime, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiemet balandžio vidutinė oro temperatūra dar nesiekė 10 laipsnių, pavasaris nustebino dideliais temperatūros kontrastais. Specialistai primena, kad yra buvę ir šalčiau – prieš 75 metus balandžio pabaigoje oro temperatūra buvo nukritusi net iki 17–18 laipsnių šalčio.

Panevėžio savivaldybės Komunikacijos skyriaus atstovė Vilma Kučytė BNS teigė, kad ketvirtadienį bus sprendžiama, ar nutraukti šildymo sezoną.

Kaunas šildymo sezoną baigė trečiadienį, o Šiauliai – balandžio pabaigoje. Klaipėdoje sprendimas kol kas nepriimtas, BNS sakė savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vadovė Rima Beinoravičienė.

Kaip jau rašė 15min, Lietuvoje šis šildymo sezonas yra ilgiausias per 10 metų.

Vilniuje taip ilgai radiatoriai nekaitino jau dešimt metų, Klaipėdoje – visus penkiolika.

Pernai šildymo sezonas sostinėje baigėsi balandžio 7 dieną – taigi bent trimis savaitėmis anksčiau nei šiemet. Tiesa, balandžio pabaigoje, vilniečiams sušalus, jis buvo įjungtas dar kelioms dienoms, ir todėl oficiali pabaiga yra gegužės antroji.

Remiantis Vilniaus savivaldybės 15min pateiktais duomenimis, galima teigti, kad šis šildymo sezonas sostinėje ilgiausias nuo 2008 metų, kai šildymas buvo įjungtas kaip ir pernai, spalio 6 dieną, o išjungtas – balandžio 27 dieną.

Ilgai vilniečiai šildėsi ir 2014–2015 metų šildymo sezono metu, kai radiatoriai atvėso tik balandžio 24 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius