-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija pradėjo „Sibiro jėgos“ dujotiekio statybą

Kinija pirmadienį oficialiai pradėjo milžiniško dujotiekio, kuriuo į šią šalį iš Rusijos tekės šimtų milijardų dolerių vertės gamtinių dujų srautai, statybą. Pagal 400 mlrd. dolerių vertės Rusijos energetikos milžino „Gazprom“ sutartį su Kinijos bendrove „CNPC“, pasirašytą 2014 metų gegužę, dujotiekiu „Sibiro galia“ gamtinės dujos bus užtikrintai tiekiamos 30 metų, rašo naujienų svetainė themoscowtimes.com.
Dmitrijus Medvedevas vaizdo konferencijoje, skirtoje „Sibiro jėgos“ dujotiekio statybos pradžiai
Dmitrijus Medvedevas vaizdo konferencijoje, skirtoje „Sibiro jėgos“ dujotiekio statybos pradžiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas ir Kinijos vicepremjeras Zhang Gaoli pirmadienį dalyvavo statybos atidarymo ceremonijoje naudodamiesi vaizdo skambučiu.

D.Medvedevas žadėjo, kad 4000 km ilgio dujotiekis bus pabaigtas laiku, o dujų tiekimas bus pradėtas 2018 m.

Sutartį dėl dujų tiekimo su Kinija Rusija pasirašė praėjus dviem mėnesiams po Krymo aneksijos ir prasidėjus konfrontacijai su Europos šalimis ir JAV, kuri baigėsi sankcijų Rusijos energetikos ir finansų sektoriui įvedimu.

Šiuo metu Maskva stengiasi diversifikuoti dujų tiekimą ir nenori priklausyti vien tik nuo pirkėjų Europoje. Dėl šios priežasties Kremlius siekia vis daugiau gamtinių dujų parduoti Azijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius