-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ netrukus sulauks komercinio SGD krovinio

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą baigusi statyti „Klaipėdos nafta“ netrukus sulauks tikro komercinio krovinio, rašo „Verslo žinios“.
Klaipėdos uosto kanalą įveikęs „Independence“ prišvartuotas SGD terminale.
Klaipėdos uosto kanalą įveikęs „Independence“ prišvartuotas SGD terminale. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Techniniai įrangos bandymai jau baigti, o gruodžio 22-23 dienomis laukiama atplaukiant pirmojo dujovežio. Jis turėtų atplukdyti pirmąjį „Statoil“ krovinį su SGD dujomis pagal penkerių metų tiekimo sutartįsu dujų prekybos įmone „Litgas.

Jau rašėme, kad penkerių metų trukmės sutartis dėl metinio 540 mln. kubų dujų pirkimo būsimam terminalui Klaipėdoje bus pasirašyta „Lietuvos energijoje“, BNS informavo „Lietuvos energijos“ atstovė spaudai Ernesta Dapkienė.

„Statoil“ bendrovės „Klaipėdos nafta“ statomam SGD terminalui 5 metus tieks po 0,54 mlrd. kubų dujų kasmet – minimalų būtiną metinį dujų kiekį. Tuomet SGD kaina, oficialiai neskelbta, tačiau užsiminta, kad ji bus maždaug per vidurį tarp buvusios ir dabartinės Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ Lietuvai tiekiamų dujų kainos – tai yra tarp 480 ir 370 JAV dolerių.

Numatma, kad SGD terminalu pirmaisiais metais Lietuva galės atsigabenti apie 1 mlrd. kubų dujų, o ateityje jo pajėgumas didės iki 4 mlrd. kubų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius