-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko apie Visagino AE nežino premjeras Algirdas Butkevičius

Pirmadienį premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams aiškino, kad Baltijos šalys niekaip neapsisprendžia dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybų, dėl to kol kas nebus priimtas ir politinis sprendimas. Tačiau Energetikos ministerija dar praėjusią savaitę paaiškino, kad strateginio investuotojo „Hitachi“, Latvijos ir Estijos sprendimasdėl VAE aiškus – pagerintas projektas konkurencingas.
Protestas prieš atominę elektrinę
Protestas prieš atominę elektrinę / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Tas klausimas gali būti paskelbtas tada, kai mes su regioniniais partneriais kartu atsakysime į visus klausimus ir kartu pasakysime, kad statome, bet, jei bus rizika, kaip britai pasakė, suomiai, čekai, kad gamybos kaina bus aukštesnė negu rinkos, tai valstybė ją subsidijuos“, – pirmadienį po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio, kuriame buvo kalbama apie VAE ateitį, sakė premjeras A.Butkevičius.

Pasak jo, Baltijos šalys vis neapsisprendžia, ar statyti atominę elektrinę Lietuvoje. Tačiau praėjusią savaitę pats A.Butkevičius sakė gavęs iš energetikos ministro bendrą įmonių ir investuotojo nuomonę dėl VAE projekto ir matantis galimybių jį pagerinti.

Tuo metu energetikos viceministras Aleksandras Spruogis aiškino, kad projektas – jau pagerintas, jis – konkurencingas, belieka sulaukti politinės tarybos ir Vyriausybės sprendimo.

„Pagerintas projektas – konkurencingas, bet yra sąlygos, kurios išeina iš projekto vykdytojų kompetencijos ribų“, – žurnalo „Valstybė“ surengtoje konferencijoje sakė A.Spruogis.

Statyti ar ne Visagino AE, sudvejota po pernai spalį vykusių rinkimų ir referendumo, kuriame rinkėjai balsavo prieš naujos elektrinės statybą. Tuomet premjeras sudarė darbo grupę, kuri pasakė – projektas yra nekonkurencingas. Tačiau politinis sprendimas, nepaisant referendumo ir darbo grupės išvadų, nebuvo priimtas. Projektas atiduotas tobulinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos energetikos įmonėms. Pasak Energetikos ministerijos, projektas jau patobulintas, „Hitachi“, Estijos, Latvijos ir Lietuvos energetikos įmonės turi bendrą poziciją dėl VAE – projektas yra konkurencingas. Tam, kad prasidėtų VAE statybos arba projektas būtų palaidotas, bereikia politinio sutarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius