-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno termofikacijos elektrinė mažina šilumos energijos kainą

Nuo kitų metų sausio 1 d. sumažės Kauno termofikacijos elektrinės gaminama (toliau – KTE) ir Kauno miestui parduodama šilumos energijos kaina. Gruodį KTE gaminamą šilumos energiją Kauno miesto savivaldybei priklausanti „Kauno energija“ pirko už 20,06 ct/kWh. Nuo 2013 sausio 1 d. šilumos kaina sumažės iki 19,52 ct/kWh.
Kauno termofikacinės elektrinės plėtra supriešino politikus
Kauno termofikacinės elektrinės plėtra supriešino politikus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

KTE generalinio direktoriaus Antano Pranculio teigimu, KTE rekonstrukcija ir Kauno miestui parduodamos šilumos kainos mažinimas yra naujojo KTE savininko, bendrovės „Clement Power Venture“ strateginiai tikslai, tai ir pradedama realizuoti.

„Be abejo, dujoms išliekant dominuojančiu kuru, mūsų galimybės sumažinti kainą ženkliau yra labai ribotos, tačiau darome ką galime. Kaip bebūtų, tikrai juntamo kainos sumažinimo galima tikėtis tik pereinant prie biokuro. Todėl tikimės kuo sklandesnio bendradarbiavimo su institucijomis, kurios turi įtakos KTE rekonstrukcijos procesui, pirmiausia, aišku – Kauno miesto savivaldybe. Nes perėjus prie biokuro kainą galėsime sumažinti apie 25 procentus ir gaminti konkurencingiausią šilumos energiją Kaune“, – teigė A. Pranculis.

Primename, kad KTE gaminamos šilumos kaina sudaro tik du trečdalius gyventojų mokamos kainos už šilumą Kaune. Dar 30 procentų – apie 10 ct/kWh – prie kainos prideda už šilumos tiekimą į namus atsakinga savivaldybės įmonė „Kauno energija“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius