-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje atominę elektrinę norėjusi statyti „Westinghouse“ skelbia bankrotą

Japonijos pramonės milžinės „Toshiba“ JAV atominės energetikos padalinys „Westinghouse Electric“, kurį slegia milijardiniai nuostoliai ir kaltinimai apskaitos klastojimu, trečiadienį kreipėsi į teismą, prašydamas apsaugos nuo kreditorių. Prieš šešis metus kompanija pretendavo statyti Visagino atominę elektrinę,
Atominė elektrinė
Atominė elektrinė / 123rf.com nuotr.

Japonijos pramonės milžinės „Toshiba“ JAV atominės energetikos padalinys „Westinghouse Electric“, kurį slegia milijardiniai nuostoliai ir kaltinimai apskaitos klastojimu, trečiadienį kreipėsi į teismą, prašydamas apsaugos nuo kreditorių.

Kiek anksčiau Japonijos konglomerato valdyba sutiko, kad „Westinghouse“ teismui pateiktų prašymą pagal JAV bankroto įstatymo 11 skyrių, kuriuo sunkumų slegiamoms įmonėms suteikiama laikina apsauga nuo kreditorių, kol jos bando restruktūrizuoti savo verslą ir skolas.

„Toshiba“ yra sakiusi, jog bandys parduoti „Westinghouse“, kurią kadaise vadino savo atominės energetikos verslo ateitimi. Tačiau po 2011 metais Fukušimos atominėje elektrinėje įvykusios katastrofos padėtis atominės energetikos sektoriuje iš esmės pasikeitė.

Priminsime, kad „Westinghouse Electric company“ 2011 metais pretendavo statyti Visagino atominę elektrinę. Tais metais Lietuvos Vyriausybė gavo dviejų potencialių strateginių investuotojų į naują atominę jėgainę pasiūlymus. Pasiūlymus pateikė Japonijos ir JAV koncernas „Hitachi GE Nuclear Energy“ ir JAV bendrovė „Westinghouse Electric Company“. Į Lietuvą buvo atvykę abiejų kompanijų atstovai susitikti su Lietuvos valdžios pareigūnais.

Tačiau iš dviejų pasiūlymų buvo atrinkta „Hitachi GE Nuclear Energy“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius