-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgrid“ šiemet skelbs sinchronizavimui su Europa svarbių projektų rangos konkursus

Elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“ šiemet ketina skelbti dviejų elektros energetikos sistemos sinchronizavimui su kontinentine Europa svarbių projektų projektavimo ir rangos konkursus. „Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas teigia, kad ketinama stiprinti Vilniaus elektros žiedą bei pertvarkyti Ignalinos transformatorių pastotę.
Elektros perdavimo sistemos operatorius LITGRID
Elektros perdavimo sistemos operatorius LITGRID / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Litgrid, AB

„Sinchronizavimo projektas yra kompleksinis, mes jau šešias studijas padarėme, tos diskusijos labai plačios. Tų galutinių sinchronizacijos projektų sąrašo viename dokumente nėra. (...) Bet yra projektai, kurie bet kokiam scenarijui vis tiek turės būti padaryti, tai tokie yra Ignalinos elektros mazgas, pasienyje su Baltarusija, Vilniaus mazgas – atitinkamai. Tai tokius projektus pradedame daryti, nieko nelaukdami“, – BNS sakė D.Virbickas.

Anot jo, konkursų dokumentai šiuo metu rengiami, tačiau kada bus pasirinktas rangovas, „Litgrid“ vadovas negalėjo atsakyti.

„Planuojame pirkimus pradėti ir nemaža pirkimų dalis bus taip vadinama “iki rakto„, kai ir projektavimas, ir po to ranga, pridavimas projekto. (...) Prasidės pirkimo procedūros artimiausiu metu, žiūrėsime, kaip seksis. Tikimės daug susidomėjusių, tai nebus greitas procesas“, – tikino D.Virbickas.

Europos elektros perdavimo sistemos operatorių asociacija (ENTSO-E) spalį Baltijos šalims turėtų pateikti sąrašą darbų, kuriuos šalys turi įgyvendinti, atsijungiant nuo bendro su Rusija ir Baltarusija BRELL elektros žiedo ir sinchronizuojantis su kontinentine Europa.

ENTSO-E studija turėtų atsakyti į klausimą dėl antros elektros jungties su Lenkija, kuriose vietose Lietuva turėtų stiprinti savo tinklus, taip pat – kur statyti elektros srovės keitiklius su Rusijos anklava Karaliaučiumi bei Baltarusija.

Baltijos šalys ya sutarusios, kad su kontinentine Europa savo sistemas jos sinchronizuosiki 2025 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius