-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nafta atpigo iki 46,82 JAV dolerio

Antradienį prekybos Azijoje metu nafta ir toliau pinga, investuotojams vėl nuogąstaujant dėl pasaulinio naftos pertekliaus. Tačiau nerimas dėl nepavykusio perversmo Turkijoje poveikio naftos tiekimui sumažėjo.
Naftos gavyba Kalifornijoje
Naftos gavyba Kalifornijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per Turkiją iki Viduržemio jūros tiekiama nafta iš Rusijos ir Irako, ir nerimauta, kad savaitgalį įvykęs mėginimas Turkijoje surengti perversmą pakenks naftos tiekimui. Tačiau perversmui greitai buvo užkirstas kelias.

WTI naftos barelio kaina antradienį sumažėjo 18 centų, arba 0,40 proc., iki 45,06 JAV dolerio, o „Brent“ naftos barelis atpigo 14 centų, arba 0,30 proc., iki 46,82 JAV dolerio.

Birželio pradžioje naftos kaina buvo pasiekusi 50 JAV dolerių ribą dėl neramumų Nigerijoje bei miškų gaisrų svarbiame naftos gavybos regione Kanadoje, tačiau vėliau padėtis normalizavosi.

Šeštadienį kelioms valandoms buvo sustabdytas didelių tanklaivių eismas per Bosforo sąsiaurį. Per jį bei Dardanelų sąsiaurį kasdien pergabenami keli milijonai naftos. Vėliau tanklaivių eismas buvo atnaujintas.

Savo ruožtu analitikai sako, kad naftos kainos veikiausiai ir toliau mažės. „Šiuo metu pasaulinės naftos atsargos išlieka labai didelės. Irano naftos eksportas turi potencialą augti. Be to, Saudo Arabija ir Iranas konkuruoja dėl rinkos dalies. Pasaulinės ekonomikos augimo tempas lėtėja. Tai yra vieni iš veiksnių, kurie gali paskatinti tolesnį naftos pigimą“, – mano „Moody's Investors Service“ ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius