Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naują išteklių žvalgybos konkursą tikimasi surengti dar šiemet

Premjeras Algirdas Butkevičius viliasi, kad po galutinio JAV energetikos bendrovės „Chevron“ pasitraukimo naujas investuotojų konkursas bus surengtas dar šiemet. Tuo tarpu energetikos ministras teigia, kad kai kurios šalies institucijos neįvertino „Chevron“ atėjimo į Lietuvą svarbos, rašo dienraštis „Verslo žinios“.
„Chevron“
„Chevron“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Premjero teigimu, naują atvirą išteklių žvalgybos konkursą Vyriausybė norėtų surengti „kaip įmanoma greičiau, dar šiemet, kai bus priimti atitinkami teisės aktai ir visuomenė bus informuota apie naudojamas technologijas ir ekonominę naudą“.

„Mes nežinome, kokius dujų ir naftos kiekius turime, tačiau prieš pradėdami bet kurią veiklą pirmiausia turime sutvarkyti įstatymų bazę“, – dienraščiui teigė A.Butkevičius.

„Kai kurios Lietuvos institucijos nesugebėjo reikiamai įvertinti tokios įmonės kaip “Chevron„ atėjimoį Lietuvą ir ilgalaikių projektų svarbos bei teikiamų pranašumų. Jos nesuvokė, kaip svarbu turėti energijos išteklių alternatyvų: skalūnų gavyba visai Europai, taigi ir mums yra svarbus energetinio saugumo elementas“, – komentuodamas „Chevron“ galutinį pasitraukimą iš Lietuvos dienraščiui teigė J.Neverovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius