-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream 2“ dujotiekiui – kliūtys Lenkijoje

Kritiškai daugumoje ES valstybių vertinamas „Gazprom“ dujotiekio projektas „Nord Stream 2“ netikėtai susidūrė su kliūtimis Lenkijoje. Nors dar visai neseniai Lenkija buvo įtraukta į partnerių sąrašą. Lenkijos reguliatorius „UOKiK“ atmetė galimybę Lenkijai dalyvauti projekte, ir kaip tik tai gali apsunkinti Vakarų kompanijoms dalyvauti „Nord Stream 2“, rašo „Vedomosti“.
„Nord Stream“ dujotiekis
"Nord Stream" dujotiekis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Dujos Gazprom

Lenkijos antiminopolijos tarnyba „UOKiK“ paskelbė prieštaraujanti, kad būtų įsteigta bendra „Gazprom“ įmonė kartu su Europos dujų kompanijomis – „Shell“, „Uniper“ (buvęs E.On), „Wintershall“, OMV ir „Engie“. Šis konsorciumas turėtų statyti „Nord Stream 2“.

Kol kas projektą visiškai valdo „Gazprom“, taip pat ir statybinę dalį. Lenkijos tarnyba argumentavo, kad šis projektas gali apriboti konkurenciją. „Gazprom“ išlieka didžiausiu dujų tiekėju Lenkijoje, todėl papildomi srautai gali paveikti kitus žaidėjus Lenkijoje. Pats Rusijos koncernas dar turi teisę atsakyti į šį sprendimą, o dabar kaip tik ir ruošia atsakymus.

„Vedomosti“ rašo, kad jei lenkų sprendimas įsiteisės galutinai, „Gazprom“ turės keisti visą projektą. Arba veikti jau be Vakarų partnerių. Tiesa, kaip rašo rusų leidinys, dar galimos derybos tarp Lenkijos reguliatoriaus ir „Gazprom“. Galbūt bus susitarta, kad „Nord Stream 2“ nepaveiks kitų dujų tiekėjų Lenkijoje.

„Nord Stream 2“ turėtų driektis šaliau jau veikiančio dujotiekio „Nord Stream“ ir padidinti dujų tiekimo srautus iš Rusijos į Vokietiją Baltijos jūros dugnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius