Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Panevėžy šiluma brangs, nes dalį dujų „Panevėžio energija“ perka iš „Dujotekanos“

Paskelbtos šilumos kainų prognozės suglumino kai kurių miestų gyventojus: ar netrukus bus panaikinta pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šildymui, ar nebus, jiems vis vien teks mokėti daugiau, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.
„Panevėžio energija“
„Panevėžio energija“ / Vlado Bukėno/ BFL nuotr.

Kainų komisijos duomenimis, labiausiai šiemet šiluma brangs Panevėžyje – 8 proc – iki 21,97 cento už kilovatvalandę (iki šiol buvo20,35 cento už kWh). Plungėje šilumos kaina paaugs 7,4 proc. – iki 20,12 cento už kWh (nuo 18,74 cento už kWh), Ignalinoje – 2,6 proc. – iki 18,81 cento už kWh(18,34 cento už kWh), Šilutėje -2 proc. – iki 19,57 cento už kWh (19,18 cento už kWh) ir Akmenėje – 1,9 proc – iki 23,28 cento už kWh (22,85 cento už kWh).

Panevėžiečiams už šilumą teks mokėti brangiau, nes dalį dujų „Panevėžio energija“ perka iš bendrovės „Dujotekana“. O pastaroji iki šiol su „Gazprom“ nesusiderėjo nuolaidos dujoms.

Tuo metu Šiauliuose šildymas atpigs net 20 procentų, jei mokesčiai nepasikeis.

Tiek Šiauliuose, tiek Panevėžyje šilumai gaminti naudojama apie 40 proc. biokuro, kitą dalį kuro kol kas sudaro dujos.

Panevėžiečiams už šilumą teks mokėti brangiau, nes dalį dujų „Panevėžio energija“ perka iš bendrovės „Dujotekana“. O pastaroji iki šiol su „Gazprom“ nesusiderėjo nuolaidos dujoms. Todėl šio miesto gyventojai kol kas gali tiktai pasvajoti apie mažesnes sąskaitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius