Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Termofikacinė jėgainė „Fortum Klaipėda“ stabdoma planiniam remontui

Nuo birželio 8 dienos planiniam įrenginių remontui stabdoma Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusi UAB „Fortum Klaipėda“ termofikacinė jėgainė. Numatoma, kad remonto darbai užtruks iki birželio 30 dienos. Be sustojimo „Fortum Klaipėda“ dirbo apie 270 dienų, t.y. nuo 2013 metų rugsėjo mėnesio.
„Fortum“ Klaipėda
„Fortum“ Klaipėda / „Fortum“ nuotr.

Planinio jėgainės sustabdymo metu bus atliekami katilo, dūmų valymo sistemos, turbinos bei generatoriaus kasmetiniai techninės priežiūros ir valymo darbai. Numatyta, kad remonto darbus atliks apie 150 samdytų darbuotojų iš Lietuvos ir kitų šalių (Vokietija, Šveicarija, Estija, Čekija, Švedija). Remonto darbų eigą koordinuos įmonės personalas. 

„Profilaktinė jėgainės techninė priežiūra, kurios reikalauja ir įstatymai, leidžia užtikrinti patikimą šilumos ir elektros gamybos procesą bei užtikrina darbuotojų saugumą. Remonto darbai atliekami pasibaigus šildymo sezonui, todėl galime užtikrinti, kad dėl jėgainės sustabdymo klaipėdiečiai nepatirs jokių nepatogumų,“ – pažymėjo „Fortum Klaipėda“ direktorius Juozas Doniela. 

Termofikacinė jėgainė šilumą parduoda AB „Klaipėdos energija“ ir tiekia į Klaipėdos miesto centralizuotą šilumos tiekimo sistemą. Elektros energija tiekiama į Lietuvos elektros energijos tinklus. Jėgainės elektrinė galia – 20 MW, šiluminė – 50 MW ir papildomi 13 MW yra gaunami iš išeinančių dūmų žiemos laikotarpiu panaudojant kondensatorių. Jėgainė per metus pagamina apie 140 GWh elektros energijos ir apie 400 GWh šilumos energijos, t.y. maždaug 40% Klaipėdos šilumos vartotojams reikalingo šilumos kiekio.

Klaipėdos jėgainė, kurioje kurui naudojamos atliekos, pirmasis toks objektas Baltijos šalyse. Atliekų panaudojimas energijos gamybai – šiuolaikiškas ir ekologiškas atliekų problemos sprendimo būdas, išsprendžiantis sąvartynų, energetinės priklausomybės, energijos išteklių kainų ir kitas problemas. Europoje yra daugiau nei 400, Prancūzijoje apie 130, Skandinavijoje – daugiau nei 50 tokio tipo jėgainių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius