-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikimybė, kad Rusija užsuks dujas Lietuvai, maža

Galimybės, kad Rusija smarkiai sumažins ar nutrauks dujų tiekimą Lietuvai, yra mažos, sako energetikos bendrovės „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas.
„Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas
„Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Daliaus Misiūno, per Lietuvą dujos tranzitu tiekiamos į Karaliaučių, šalis baigia statyti SGD terminalą, be to, ji gali apsirūpinti elektra, kūrendama mazutą.

„Be abejo, turim būti pasirengę visiems scenarijams. Tačiau vien faktas, kad mes turime tranzitinį vamzdį, faktas, kad mes turime terminalą, kuris pradės veikti, faktas, kad turime elektros gamybos pajėgumus, naudojančius ir mazutą, ne tik dujas, mažina tą galimybę“, – pirmadienį interviu Žinių radijui sakė D.Misiūnas, paklaustas, ar prieš Lietuvą galėtų būti panaudotas „dujų ginklas“.

Anot jo, Karaliaučiuje gali būti sukauptos maždaug dviejų savaičių dujų atsargos.

„Nėra tikslių duomenų dėl to, kiek konkrečiai dujų yra tenai, tačiau viešojoje erdvėje yra nuskambėjusi informacija, kad iki 100 mln. kubinių metrų dujų galimybė saugoti Kaliningrade. Vertinant įvairius scenarijus, tai galėtų būti iki 2 savaičių laikotarpis“, – sakė „Lietuvos energijos“ vadovas.

Ukraina, jau beveik tris mėnesius negaunanti dujų iš Rusijos, bando jų trūkumą kompensuoti importu iš Europos Sąjungos – rusiškų dujų reeksportu per Lenkiją, Vengriją ir Slovakiją. „Gazprom“ teigė, kad dėl tokio reeksporto gali būti nutrauktas dujų tiekimas visoms Europos šalims, kurios tiekia dujas Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius