Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos „Naftogaz“ bus suskaidyta į dvi įmones

Ukrainos vyriausybės sprendimu, valstybinė „Naftogaz“ bus suskaidyta į dvi įmones – dujų transportavimo ir jų kaupimo, pranešė energetikos ir anglies pramonės ministras Jurijus Prodanas.
Dujos
Dujos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vyriausybės nutarimas dėl “Naftogaz„ pertvarkymo priimtas. “Naftogaz„ bus suskaidyta į dvi viena nuo kitos nepriklausančias visiškai valstybines įmones – dujų transportavimo ir kaupimo“, – sakė ministras.

Jo žodžiais, abi šios įmonės veiks pagal „europines taisykles“.

„Bus priimti atitinkami įstatymai, atitinkantys Europos Sąjungos trečiojo energetikos paketo reikalavimus“, – pridūrė ministras.

Ukrainos dujotiekių tinklas pajėgus per metus iš Rytų tiekėjų priimti 288 mlrd. kubinių metrų, iš šalies išpumpuoti 178,5 mlrd. kubinių metrų, iš jų į Europą – 142,5 mlrd. kubinių metrų dujų.

Ukraina turi 12 požeminių dujų saugyklų, į kurias telpa 31 mlrd. kubinių metrų dujų. Saugyklos naudojamos tiek dujų tiekimui Ukrainos vartotojams, tiek ir dujų tranzitui į Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius