-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verta įsidėmėti kiekvienam: esminiai euro įvedimo veiksmai ir datos

Siekdama aiškiai, tiksliai ir iš anksto informuoti visuomenę apie pokyčius, įvedant eurą Lietuvoje, Finansų ministerija išplatino informacinį pranešimą, kuriame pabrėžiamos esminės Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymo taikymo nuostatos.
Lietuvos monetų kalykla
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Galutiniu Europos Tarybos sprendimu, kuris priimtas liepos 23 d., euras Lietuvoje įvedamas nuo 2015 m. sausio 1 d., euro ir lito perskaičiavimo kursas - 3,45280 lito už 1 eurą.

Atsiskaityti grynaisiais litais bus galima iki 2015 m. sausio 15 d.

Atsakoma į dažnai kylančius klausimus dėl valiutų keitimo: Lietuvos bankas litus į eurus neatlygintinai neribotą laiką ir neribodamas sumos keis nuo 2015 m. sausio 1 d.; bankai ir užsienio bankų filialai litus į eurus neatlygintinai ir neribodami sumos keis nuo 2015 m. sausio 1 d. iki birželio 30 d.; „Lietuvos paštas“ ir kredito unijos savo skyriuose ir padaliniuose litus į eurus neatlygintinai keis nuo 2015 m. sausio 1 d. iki kovo 1 d.

Nurodoma, kad prekes parduodantys ar paslaugas teikiantys asmenys kainas litais ir eurais privalo pradėti rodyti ne vėliau kaip nuo š. m. rugpjūčio 22 d. ir iki kitų metų birželio 30 d., o kainas perskaičiuoti pagal Euro įvedimo įstatyme nurodytas taisykles. 

Pranešime nurodomi sąskaitų finansų įstaigose tvarkymo, žemės ūkio, kooperatinių bendrovių pajinių įmokų bei įstatų pakeitimo terminai, finansų rinkos dalyvių būtini atlikti veiksmai. Taip pat išvardyti pašto mokos ženklų, keleivinio transporto bilietų, kurių vertė nurodyta litais, perskaičiavimo į eurus tvarka ir galiojimo terminai. 

Finansų ministerijos pranešimas paskelbtas „Valstybės žinių“ leidinyje „Informaciniai pranešimai“, taip pat interneto svetainėje www.euras.lt.

Konsultacijos gyventojams ir verslui euro įvedimo klausimais teikiamos nemokamu telefonu 8 800 34528. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius