-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2009 m. reklamos rinka išgyveno 40 proc. kritimą

Lietuvos reklamos agentūrų asociacijos (KOMAA) duomenimis praėjusias metais šalies reklamos paslaugas teikiančios įmonės išgyveno sunkiausią laikotarpį per paskutinį dešimtmetį, teigiama „Progroup“ pranešime spaudai.
Lietuvoje plinta nelegali lauko reklama.
Lauko reklama / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Anot KOMAA valdybos pirmininko Gintaro Šepučio, asociacijos narių metinis rinkos tyrimas parodė, jog reklamos rinka patyrė beveik  40 proc. kritimą.

Didžiausias vienos iš kūrybinių agentūrų apyvartos smukimas, lyginant su 2008 m., siekia net 67 proc., tuo tarpu didžiausias darbuotojų skaičiaus sumažėjimas – 50 proc.

„Mūsų turimais duomenimis, kūrybinės šalies agentūros vidutiniškai patyrė apie 28 proc. apyvartų kritimą ir apie 16 proc. darbuotojų sumažėjimą. Tačiau, lyginant abiejų pusmečių rezultatus, antrasis pusmetis atnešė nežymų pakilimą ir optimistines nuotaikas šiems metams“, – sako G.Šeputis.

Tuo tarpu visas reklamos paslaugas teikiančios agentūros 2009 m. vidutiniškai patyrė 52 proc. kritimą ir turėjo atsisakyti 13 proc. darbuotojų.

Jo teigimu, remiantis turimais duomenimis, žiniasklaidos planavimo agentūrų veiklos rezultatai atspindi labiau neigiamą praėjusių metų tendenciją. Žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančių įmonių pateikti rezultatai rodo vidutinį 44 proc. apyvartų kritimą ir 15 proc. siekiantį darbuotojų skaičiaus sumažėjimą.

Pasak jo, didžiausias žiniasklaidos planavimo rinkoje veikiančios agentūros apyvartos kritimas taip pat siekia 67 proc., o darbuotojų skaičių viena iš agentūrų daugiausiai buvo priversta sumažinti 33 proc.

Tuo tarpu visas reklamos paslaugas teikiančios agentūros 2009 m. vidutiniškai patyrė 52 proc. kritimą ir turėjo atsisakyti 13 proc. darbuotojų.

„Kitaip nei kūrybinėms, žiniasklaidos planavimo agentūroms antrasis pusmetis buvo dar sunkesnis nei pirmasis – šalies ekonomikos kritimo ir drastiškai padidintų mokesčių neatlaikė ir buvo priversta nutraukti savo veiklą viena žiniasklaidos planavimo agentūra, o dėl finansinių sunkumų ir vykdomos reorganizacijos antrąjį pusmetį iš asociacijos išstojo dar trys narės“, – sako KOMAA valdybos pirmininkas.

Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacija Lietuvoje vienija 20 kūrybinių bei žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančių įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius