-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kubilius: didžiausia Lietuvos bėda – neigamos psichologinės nuostatos

Lietuva gali būti sėkminga, inovatyvi, nebijanti globalios konkurencijos valstybė, tačiau tai pasiekti jai kliudo prastos psichologinės nuostatos, ketvirtadienį pareiškė premjeras Andrius Kubilius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikrai nėra reikalo ilgai kalbėti apie tai, kaip svarbu mums visoje kasdienybėje, tame sukūryje, kuriame kartais jaučiamės lyg baleto šokėjai atliekantys suktuką, išlaikyti fiksuotą žvilgsnį, ką daro visi baleto šokėjai, ties vienu tašku. Tas vienas taškas, kuris mums svarbus, yra Lietuvos ateities perspektyva susieta su inovacijomis“, – sveikindamas konferencijos „ID: e–Lietuva“ dalyvius sakė A.Kubilius.

Svarbiausia, anot jo, yra tai, kad visuomenėje rastųsi tikėjimo, jog Lietuva gali būti sėkmės istorija, gali būti moderni, nebijanti globalios konkurencijos valstybė, gebanti konkuruoti ir siekti savo ateitį su inovatyvaus gyvenimo perspektyva.

„Kad tai pasiektume nemažai dėmesio reikia skirti ne tik įvairių technologinių, infrastruktūrinių sprendimų įgyvendinimui. Čia mes patys nesugebame pamatyti, kiek esame pasiekę“, – kalbėjo premjeras.

A.Kubiliaus teigimu, didžiausia Lietuvos problema – tam tikros psichologinės nuostatos. Esą šalyje dar nėra pakankamai supratimo, kad galime būti sėkminga, nebijanti konkurencijos šalis.

„Ką mes turime daryti, kad visuomenėje vyrautų tokios nuostatos? Nebijoti konkurencijos, pažinti pasaulį, naudoti tam reikalingus instrumentus: informacines technologijas, užsienio kalbas. Tada tai, kaip gali atrodyti XXI amžius su savo sparčia kaita, su dinamiška technologijų plėtra į visas gyvenimo sritis, mūsų negąsdins, būsime tam pasiruošę ir galėsime panaudoti greičiau nei kitos šalys“, – tikino premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius