-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kupčinskas: „Gazprom“ investicijos į Kauno termofikacijos elektrinę kelia abejonių

Kauno meras Andrius Kupčinskas, antradienį susitikęs su premjeru Andriumi Kubiliumi su energetikos ministru Arvydu Sekmoku, pareiškė, jog Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ investicijos į Kauno termofikacijos elektrinę kelia abejonių.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Eriko Ovčarenko/„Scanpix“ nuotr.

„Kaunas yra didelėje energetinėje priklausomybėje. Nematyti iš „Gazprom“ kompanijos, kad ji darytų kažkokias investicijas į esamą Kauno termofikacinę elektrinę ir tai mus verčia sunerimti dėl Kauno energetinės perspektyvos. Kol kas neatrodo, kad „Gazprom“ būtų linkusi vykdyti savo įsipareigojimus“, – po susitikimo su premjeru BNS sakė A.Kupčinskas.

Jo teigimu, „Gazprom“, už 118 mln. litų įsigijusi Kauno termofikacinę elektrinę, įsipareigojo investuoti daugiau kaip 400 mln. litų. Tačiau, anot jo, „Gazprom“ kol kas investavo tik apie 50–60 mln. litų.

A.Kupčinskas teigė, jog „Gazprom“ nevykdant įsipareigojimų turėtų būti kvestionuojamas Kauno termofikacijos elektrinės pirkimo–pardavimo sandoris. Be to, pasak mero, investicijomis į Kauno šilumos ūkį domisi suomių valdoma bendrovė „Fortum Heat Lietuva“ bei Estijos bendrovė „Eesti Energia“.

Kauno miesto savivaldybės taryba kovo viduryje nusprendė kreiptis į Vyriausybę dėl neatsakingo Kauno termofikacijos elektrinės privatizavimo.

Tuo tarpu „Gazprom“, valdantis Kauno termofikacijos elektrinę, dėl 2008 metais įvesto kainų reguliavimo Lietuvoje teigia patyręs apie 342 mln. litų žalos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius