-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka ragina vietoje Rusijos rasti kitų rinkų: „Tokios situacijos dar nėra buvę“

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka paragino Vyriausybę baigti melstis už Rusiją ir rasti naujų rinkų produkcijos realizavimui. Jo teigimu, tam Baltarusija turi kelias savaites, priešingu atveju laukia devalvacija, pramonės sumažėjimas ir nedarbo išaugimas, praneša newsru.com.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / Scanpix / Postimees.ru

„Mums nereikia visą laiką melstis už Rusijos rinką, nors Rusija ir yra mums broliška šalis. Matote, jų rinkos žlugo, ir mes lekiame paskui juos. Taip, mes anksčiau parduodavome 85 proc. produkcijos, o dabar jau tik 40-45 proc.“, – sakė A.Lukašenka. 

Panaši situacija, anot Baltarusijos prezidento, gali įvykti Kazachstane, kuris, kaip ir Baltarusija, tampriai susijęs su Rusijos ekonomika. 

„Turiu pasakyti, kad tokios situacijos išvis niekuomet nebuvo. Ir mums tokioje situacijoje reikia pademonstruoti savo savarankiškumą. Kiti metai bus mums egzaminas“, – sakė A.Lukašenka. 

Pirmadienį paskelbta, kad A.Lukašenka vyriausiajam Baltarusijos veterinarijos gydytojui suteikė įgaliojimus uždrausti Rusijai įvežti į Baltarusiją nestandartinius produktus. Taip A.Lukašenka įvykdė savo neseniai duotą pažadą imtis atsakomųjų veiksmų, Rusijai uždraudus Baltarusijai įvežti kai kurių mėsos ir pieno perdirbimo įmonių produkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius