-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achemos grupė“ kviečiama dalyvauti suskystintųjų dujų terminalo projekte Latvijoje

Verslininko Bronislovo Lubio kontroliuojamas koncernas „Achemos grupė“ gavo kvietimą dalyvauti suskystintųjų dujų terminalo statybų projekte Latvijoje.
B.Lubys
B.Lubys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

B.Lubys teigė, kad sprendimas dėl dalyvavimo projekte dar nepriimtas, tačiau, anot jo, ten yra geresnės sąlygos nei Lietuvoje.

„Mes sprendimo dar nepriėmėme, tačiau tai yra variantas, kadangi ten, palyginti su Klaipėda, geresnės gamtinės sąlygos, mažesnės išlaidos, kurias reikia skirti hidrotechnikai, Latvija turi požeminę saugyklą, o mes net 20 metų nesugebame ištirti Siderių saugyklos. Ne panaudoti, ne įjungti, bet ištirti“, – antradienį žurnalistams sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas B.Lubys.

Pernai gruodį Latvijos Vyriausybė pritarė suskystintųjų gamtinių dujų importo terminalo idėjai. Jo tikslas – diversifikuoti dujų tiekimą Latvijai, mažinant priklausomybę nuo Rusijos.

Tuometiniais skaičiavimais, dujų importo terminalas kainuotų 452 mln. eurų (1,561 mlrd. litų). Apie ketinimus su neįvardytais partneriais statyti suskystintųjų dujų importo terminalą yra pranešusi dujų importuotoja į Latviją „Itera Latvija“.

B.Lubys ketino dalyvauti suskystintųjų dujų terminalo statyboje Lietuvoje ir pernai rudenį su Vyriausybe be konkurso įsteigė Gamtinių dujų terminalo bendrovę, kurią dabar siūloma likviduoti. Lietuvoje įrengti suskystintųjų dujų terminalą planuojama valstybės valdomoje krovos bendrovėje „Klaipėdos nafta“. Tačiau kol kas tai yra tik idėja. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius