-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kubilius nesąžiningais vadina lenkų skundus dėl Mažeikių bendrovės logistikos problemų

Premjeras Andrius Kubilius nelabai sąžiningais vadina priekaištus, esą Lietuvos Vyriausybė nesprendžia Lenkijos koncerno „PKN Orlen“ valdomos naftos perdirbimo bendrovės Mažeikiuose logistikos problemų.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Man nepatinka nelabai sąžiningas kalbėjimas, kad „PKN Orlen“ koncernas parduos savo akcijas dėl to, kad Vyriausybė neišsprendžia jų logistikos problemų taip, kaip jie norėtų“, – interviu BNS sakė A.Kubilius.

Anot ministro pirmininko, pasaulyje naftos perdirbimo sektorius susiduria su problemomis, todėl net ir visų lenkų pageidavimų įgyvendinimas, kuris gali būti nenaudingas Lietuvos įmonėms, situacijos kardinaliai nepakeistų.

„Perdirbimo maržos yra gerokai kritusios. Tas aukso laikotarpis – 2003–2007 metai – yra pasibaigęs. Net ir visų logistinių pageidavimų įgyvendinimas, kaip norėtų įmonės vadovybė, nepaisant nei „Klaipėdos naftos“, nei „Lietuvos geležinkelių“ interesų, mano manymu, problemą sumažintų ne pačia didžiausia apimtimi. Todėl atmetu nelabai sąžiningus samprotavimus, kad Lietuvos pusė yra visų problemų priežastis“, – sakė A.Kubilius.

„Orlen Lietuva“ atstovai prašo mažinti krovos kainą, skundžiasi, kad Lietuva delsia atstatyti geležinkelio atkarpą iš Mažeikių iki Latvijos.Komentuodamas pastaruoju metu vėl padažnėjusias kalbas, kad lenkai gali parduoti bendrovės akcijas Rusijos įmonei, A.Kubilius sakė, kad Vyriausybei rūpi, kokie akcininkai valdo stambias įmones, įskaitant anksčiau „Mažeikių nafta“ vadintą bendrovę „Orlen Lietuva“, tačiau galimų ateities scenarijų nedetalizavo.

„Be abejo, Vyriausybei ne tas pats, koks akcininkas ateis, kokius planus jis turės, kaip veiks Lietuvoje. Kai manęs klausia, ar mes bijome, kad ateis rusų įmonės – ne kartą esu sakęs ir pačioje Rusijoje, kad turėjome rusų kapitalo įmonę, ir „Yukos“ valdė „Mažeikių naftą“ visai neblogai, turėjome gerus partnerius. Jei tokia įmonė ateis – kodėl gi ne? Bet nesiimu spėlioti, nežinau visų aplinkybių, kodėl Lenkijos pusėje žiniasklaidoje tokios emocingos ir karštos diskusijos“, – sakė A.Kubilius.

„PKN Orlen“ valdo 100 proc. „Orlen Lietuvos“ akcijų.

„Orlen Lietuva“ atstovai prašo mažinti krovos kainą, skundžiasi, kad Lietuva delsia atstatyti geležinkelio atkarpą iš Mažeikių iki Latvijos. Lenkijos koncernas taip pat išsakė pageidavimą kontroliuoti „Klaipėdos naftą“, bet Lietuvos Vyriausybė šį prašymą kategoriškai atmetė, motyvuodami strategine įmonės reikšme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius