Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus pramonės parkui – 19,5 mln. litų paramos

Alytuje kuriamas pramonės parkas sutelks verslo ir miesto valdžios iniciatyvas plėtoti, gerinti verslo aplinką, pritraukti naująsias technologijas, idėjas, vietos ir užsienio investicijas. Įgyvendinti šį projektą alytiškiams padės 19,5 mln. litų, skirtų iš 2007-2013 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos.
Mechanizmas, krumpliaračiai
Mechanizmas, krumpliaračiai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

ES struktūrinių fondų skirta parama bus naudojama parko infrastruktūros įrengimo darbams: keliui, inžineriniams tinklams, gerovei sutvarkyti. Praėjusių metų lapkritį prasidėję pramonės parko statybos darbai turėtų būti baigti 2011-ųjų balandį.

Kaip 15min.lt sakė Alytaus miesto savivaldybės laikinoji Investicijų skyriaus vedėja Ineta Dimšienė, vėliau bus įgyvendinamas rinkodaros projektas, kuriuo bus siekiama pritraukti investuotojus. Jos teigimu, parko specializacija nėra griežtai apibrėžta, todėl Alytus yra atviras ir pasirengęs svarstyti įvairias idėjas.

„Tačiau investuojantiesiems medienos apdorojimo ir baldų gamybos, mašinų bei įrengimų gamybos, siuvimo, maisto ir gėrimų gamybos, chemijos, statybos sektoriuose būtų lengviau patenkinti darbo jėgos, logistikos, kvalifikacijos kėlimo poreikius“, – sakė I.Dimšienė.

Ji vylėsi, kad pramonės parko atsiradimas turės teigiamą postūmį ne tik Alytaus, bet ir visos šalies pramonei, verslui ir bus puiki vieta steigti ir plėtoti naujas įmones.

Kaip pranešė agentūra BNS, projektui iš ES Europos regioninės plėtros fondo specialiosios Ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo programos europinių lėšų skirta 5,432 mln. litų, o iš tos pačios programos bendrojo finansavimo lėšų – 14,067 mln. litų.

Kuriamas Alytaus pramonės parkas yra Alytaus miesto šiauriniame pramonės rajone, 2 kilometrus nutolęs nuo miesto centro. Alytaus miesto savivaldybės duomenimis, parko teritorija užima beveik 45 hektarų plotą.

Planuojama, kad pramoninio parko valdymas bus priskirtas Alytaus miesto savivaldybės administracijai.

 

Logo ES

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius