Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Andrius Kubilius: matėme prieš atominę jėgainę Lietuvoje nukreiptus Kremliaus veiksmus

Premjeras Andrius Kubilius leidžia suprasti, kad Kremlius kaišioja pagalius į ratus Lietuvos siekiui su partneriais statyti naują atominę elektrinę Visagine.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes matėme labai aiškius ir tikslingai nukreiptus veiksmus iškart po to, kai mūsų Vyriausybė buvo suformuota ir mes aiškiai pasakėme, kad energetikai skirsime ypatingą dėmesį, ir aiškiai parodėme, jog uždarysime seną atominę elektrinę ir statysime naują. Lygiai tuo pat metu atsirado tariamos iniciatyvos statyti atomines elektrines Baltarusijoje ir Kaliningrade, šalia Lietuvos sienų. Mes tas iniciatyvas įvertinome kaip bandymus sukelti potencialių investuotojų į mūsų jėgainę tam tikrą sumaištį“, – ketvirtadienį kalbėjo A.Kubilius.

Galima tai vadinti konkurencija, galima vadinti pastangomis neleisti, kad Lietuvoje tokia regioninė atominė elektrinė sėkmingai būtų realizuota, – sakė premjeras.Anot ministro pirmininko, Rusijos vadovybė aukščiausiu lygiu bandė daryti įtaką įvairių Europos valstybių ir kompanijų požiūriui į Lietuvoje plėtojamą projektą. „Galima tai vadinti konkurencija, galima vadinti pastangomis neleisti, kad Lietuvoje tokia regioninė atominė elektrinė sėkmingai būtų realizuota“, – sakė premjeras.

Įvairiais žiniasklaidos duomenimis, tapti strateginiu investuotoju, kuris gautų 51 proc. naujai statomos jėgainės akcijų, panoro Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Švedijos, Ispanijos, Pietų Korėjos bendrovės. Dabar pateikiami neoficialūs duomenis, esą dėl galimybės tapti strateginiu investuotoju varžosi Prancūzijos energetikos kompanija „Electricite de France“ ir Pietų Korėjos „Korea Electric Power Corp.“.

Tačiau oficialūs Lietuvos pareigūnai nekomentuoja šios informacijos. Pasak A.Kubiliaus, tai konfidenciali informacija: „Spaudoje yra įvairios informacijos, to negaliu nei patvirtini, nei paneigti“, – ketvirtadienį sakė premjeras. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius