-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Bosas tikina neturintis lėšų sumokėti 38 tūkst. litų DNB bankui

Milijoninį turtą valdantis verslininkas Antanas Bosas tikina neturintis laisvų lėšų sumokėti bankui DNB, su kuriuo nesėkmingai bylinėjosi dėl investicijų į su akcijomis susietas obligacijas (SASO).
Antanas Bosas
Antanas Bosas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Antanas Bosas

Anot portalo alfa.lt, A. Bosas Vilniaus apygardos teismo prašo leisti jam priteistus 38 tūkst. litų sumokėti dalimis: vasario-birželio mėnesiais, kas mėnesį mokant po 5 tūkst. litų, o paskutinį mėnesį – daugiau kaip 8 tūkst. litų. Teismo sprendimu jis turi sumokėti 30 tūkst. litų žyminio mokesčio ir 8,2 tūkst. litų atstovavimo išlaidų.

Anot verslininko, iki sausio 25 dienos už patalpų nuomą gaunamu pelnu jam reikės sumokėti apie 71 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio, o praėjusių metų gruodį jis turėjo sumokėti 21 tūkst. litų turto mokesčio.

Banko atstovo Mindaugo Belevičiaus teigimu, verslininką sulaiko nenoras patirti net mažiausius nepatogumus.

„Atsakovas, kreipdamasis į teismą, žinojo, kad gali pralaimėti bylą, todėl turėjo ruoštis tokiai galimybei. Kas trukdė atsakovui, kurio turtas vertinamas dešimtimis milijonų litų, per kelis metus sukaupti keliasdešimt tūkstančių litų?“ – teisme klausė banko atstovas, rašo alfa.lt.

Praėjusių metų lapkritį Apeliacinis teismas nutarė, kad, sudarydamas sutartis su DNB dėl SASO, A.Bosas profesionaliai suvokė investavimo rizikas. Apeliacinis teismas panaikino Vilniaus apygardos teismo sprendimus, kuriais DNB ir A.Boso pasirašytos sutartys pripažintos negaliojančiomis ir kuriomis A.Bosui iš banko buvo priteista atlyginti 407,7 tūkst. litų nuostolių.

A.Bosas su DNB buvo pasirašęs 19,852 mln. litų vertės SASO sutartis.

Dėl nesėkmingų investicijų su DNB nuostolius teigia patyrę apie 640 žmonių, trijų ginče su banku teismai jau yra priėmę palankius sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius