Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apdirbamoji pramonė nesitiki, kad bankai taps lėšų šaltiniu investicijoms

Pasirodant prognozėms apie lėtėsiantį ekonomikos augimą, pagrindiniu išliksiančiu jo varikliu vadinamos įmonių investicijos, tačiau bent jau apdirbamosios pramonės atstovai nesitiki, kad svarbiausiu lėšų šaltiniu investicijoms taps bankai.
Temos: 1 Pramonė

84 proc. apklaustų lietuviškosios apdirbamosios pramonės atstovų tvirtina, kad artimiausiu metu skolinimosi poreikis nesikeis, ketvirtadienį praneša „Verslo žinios“.

Įmonės lėšas plėtrai ir investicijoms gauna iš kontroliuojančių įmonių arba savo veiklai finansuoti artimiausiu metu naudos turimas apyvartines lėšas, rodo Lietuvos pramonininkų konfederacijos atlikta šios šakos bendrovių apklausa.

Dalis vadovų artimiausiu metu plėtros nenumato ir stengsis sumažinti įmonių įsiskolinimo lygį grąžindamos šiuo metu turimas paskolas.

„Swedbanko“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis prognozuoja, kad siekdamos konkurencingumo didėjimo, įmonės turės investuoti į gamybos procesų modernizavimą ir tobulinti veiklos procesus.

Skelbiama, kad Lietuvos apdirbamosios pramonės lūkesčiai prastėjo antrą ketvirtį iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius