-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autorių pajamas gaunantys kūrėjai nebus nuskriausti

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija sieks, kad 2010 metais būtų grąžintas pereinamasis laikotarpis asmenims, kurie gauna autoriaus atlyginimą ir darbo užmokestį iš to paties darbdavio.
Taupyklė
Taupyklė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Mokesčiai Sodra

Į šią kategoriją patenka nemaža dalis žurnalistų, menininkų ir kitų kūrėjų, kurie dalį pajamų gauna pagal autoriaus sutartis.

Siūlymas nustatyti pereinamąjį laikotarpį šiems asmenims bus įtvirtintas tiek „Sodros“ biudžeto, tiek Socialinio draudimo įstatymų pataisose. Taip žadama ištaisyti klaidą, atsiradusią liepos mėnesį priimant atitinkamas įstatymų pataisas, kuriose nebuvo išskirta minėta grupė.

Jei nebūtų įžvelgta ši klaida, kūrėjams, gaunantiems atlygį iš to paties darbdavio ir pagal darbo, ir pagal autoriaus sutartis, būtų buvęs taikomas toks pats „Sodros“ įmokos tarifas, kaip ir su darbo santykiais susijusioms pajamoms, t. y. 42 proc. Grąžinus pereinamąjį laikotarpį šiems žmonėms įmoka būtų tik 27 proc.

Tik asmenims, gaunantiems autorių pajamas iš kito darbdavio, su kuriuo nėra sudarę darbo sutarties, 2010 metais ligos, motinystės bei senatvės pensijų socialinio draudimo įmokos bus skaičiuojamos nuo pusės autoriaus atlyginimo. Pavyzdžiui, jei autorius gauna 2000 litų, 35,8 proc. įmoka bus skaičiuojama nuo 1000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius