Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusija ir Kazachstanas nepalaiko importo iš Ukrainos draudimo

Rusija nesugebėjo įtikinti Baltarusijos ir Kazachstano atstovų importo iš Ukrainos draudimo būtinybe, praneša naujienų agentūra „Unian“, remdamasi dienraščio „Vedomosti“ duomenimis.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas ir  Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas ir Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Eurazijos sąjungos ekonominės komisijos posėdyje Rusija pasiūlė Kazachstanui ir Baltarusijai įvesti sankcijas importui iš Ukrainos. Vis dėlto, toks Maskvos pasiūlymas nesulaukė palaikymo. Rusijos atstovai po posėdžio pareiškė, kad šias sankcijas šalis gali įvesti ir vienašališkai.

Baltarusijos vyriausybės atstovai patvirtino, kad jų šalis atsisakė palaikyti Maskvos iniciatyvą. Šalies vicepremjeras Serhejus Rumas paskelbė, kad Baltarusija išreiškė griežtą nepritarimą siūlomoms sankcijoms ir tvirtino, kad šiuo metu tokios būtinybės nėra. Kazachstano atstovai savo sprendimo priežasčių nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius