-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankai jau susiruošė apleisti Didžiąją Britaniją: iškelti žada tūkstančius darbo vietų

Britų verslininkai įspėja, kad dėl „Brexit“ gali sumažėti investicijos, nutrūkti naujų darbo vietų kūrimas, dalis darbuotojų gali būti atleista, rašo „The Guardian“.
HSBC bankas
HSBC bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

IoD (Direktorių instituto) apklausa parodė, kad daugeliui įmonių Didžiosios Britanijos pasitraukimas padarys neigiamą įtaką.

Nėra ko verkti dėl pralieto pieno. Tačiau rezultatai pabrėžia centrinio banko vaidmens svarbą, bandant išlaikyti finansų sistemos stabilumą. Labai svarbu, kad bankai neatsakytų verslui pinigų, – sakė S.Walkeris.

Ketvirtadalis apklausos dalyvių tikino, kad atidės planus samdyti naujų žmonių, 5 proc. įmonių ketina pradėti atleidimus. Vienas iš penkių respondentų (iš viso apklausoje dalyvavo per tūkstantį verslo lyderių) sakė svarstantis apie pasitraukimą iš Didžiosios Britanijos.

Sumaištis pasaulio akcijų rinkose jau nubraukė 2 trln. dolerių. Pirmadienį aktyvų vertė veikiausiai smuks dar labiau.

„Dauguma verslo lyderių mano, kad „Brexit“ jiems yra blogai. Verslas ieškos būdų, kaip prisitaikyti, kaip sėkmingai dirbti po referendumo“, – sakė IoD direktorius Simonas Walkeris.

36 proc. apklausos dalyvių sakė, kad tokie referendumo rezultatai privers juos sumažinti investicijas, ir tik 9 proc. respondentų sakė priešingai. Kiek mažiau nei pusė apklaustųjų tikino, kad „Brexit“ nekeičia jų investicijų planų.

Trys ketvirtadaliai apklaustųjų sakė, kad verslo lyderiai turėtų stengtis apsaugoti ekonomiką nuo negatyvios finansų rinkų reakcijos, o vėliau susitarti dėl naujo prekybos režimo su Europos Sąjunga.

„Nėra ko verkti dėl pralieto pieno. Tačiau rezultatai pabrėžia centrinio banko vaidmens svarbą, bandant išlaikyti finansų sistemos stabilumą. Labai svarbu, kad bankai neatsakytų verslui pinigų“, – sakė S.Walkeris.

Tuo metu bankai yra pasiruošę iškelti kai kurias funkcijas iš Londono, nesant aiškumo, ar iš Didžiosios Britanijos jie galės taip pat lengvai kaip anksčiau veikti visoje Europoje.

JAV bankas „JP Morgan“ įspėjo perkelsiantis 4 tūkst. darbo vietų, HSBC tūkstantį darbo vietų perkels į Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius