-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banku „Citadele“ Lietuvoje domisi Šiaulių bankas

Latviai, pasamdę konsultantus iš Japonijos, ieško pirkėjų tiek „Parex banka“, tiek nuo jo atskirtam bankui „Citadele“. Tarp pretendentų į „Citadele“ Lietuvoje pretenduoja Šiaulių bankas.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad „Citadele“ domisi du Baltijos šalyse aktyviai veikiantys Skandinavijos bankai – „Nordea“ ir „DnB NORD“.

„Nieko negaliu pakomentuoti. Tiek valdybos, tiek tarybos pirmininkai šiuo metu atostogauja. O čia strateginiai reikalai ir, be šių vadovų, niekas apie juos negali pasakoti. Aš apie tokius planus nesu girdėjusi“, – tvirtino Šiaulių banko rinkodaros ir ryšių su visuomene direktorė Daiva Grikšienė.

Latvijos Vyriausybė kol kas nėra apsisprendusi, ar „Citadele“ bus parduodama vienu kartu, ar bus ieškoma pirkėjų jos padaliniams kiekvienoje valstybėje. Kaip pranešė Latvijos dienraštis „Telegraf“, pastaruoju atveju į Lietuvoje veikiantį banką „Citadele“ gali pretenduoti du pirkėjai: Šveicarijos „Credit Suisse“ ir Šiaulių bankas.

„Citadele“ vardas atsirado šių metų vasarą. Naujai įkurtas bankas perėmė pelningą „Parex banka“ veiklą tiek Latvijoje, tiek kitose valstybėse. Tarp jų – ir Lietuvoje.

Šiuo metu Latvijos Vyriausybė, valdanti kontrolinius šių bankų paketus, yra pasamdžiusi Japonijos konsultacijų bendrovę „Nomura“, kuri rengia pasiūlymus parduoti abu bankus.

Latvijos žiniasklaida skelbia, kad šalies Vyriausybė linkusi pirmiausiai parduoti „Citadele“ padalinius Rusijoje ir Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalyse, o likusiems pirkėjų ieškoti vėliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius