Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bankų išlaidos išsikėlimui iš Didžiosios Britanijos gali siekti 50 tūkst. svarų darbo vietai

Tarptautinių bankų išlaidos išsikėlimui iš Didžiosios Britanijos po to, kai ši visuotiniame referendume nusprendė trauktis iš Europos Sąjungos, gali siekti 50 tūkst. svarų sterlingų vienai darbo vietai.
Demonstracija Londone
Asociatyvi nuotrauka / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Tokias galimas sąnaudas apskaičiavusi tarptautinė verslo konsultacijų bendrovė „Synechron“ teigia, kad jas sudarytų išlaidos darbuotojų perkėlimui, atleidimui ir naujų įdarbinimui, taip pat naujoms būstinėms tokiuose Europos didmiesčiuose kaip Amsterdamas, Dublinas, Paryžius ar Frankfurtas prie Maino.

Kai kurie tarptautiniai bankai, įskaitant „Citigroup“, „Goldman Sachs“ ir HSBC, jau yra pareiškę, kad dėl „Brexit“ bus priversti Didžiosios Britanijos padalinius perkelti į kitas ES šalis, kad ir toliau galėtų veikti bloko rinkoje.
Atitinkami ES įstatymai bet kurioje ES šalyje registruotam bankui suteikia teisę veikti visoje Bendrijoje.

„Finansinis pasas yra gyvybiškai svarbus daugumai bankų Europoje ir jiems teks rimtai pagalvoti bei nuspręsti, kuriame ES mieste esantis padalinys labiau atitiktų jų pačių bei jų klientų interesus“, – teigiama „Synechron“ apžvalgoje, kurią cituoja „Bloomberg“ agentūra.

JAV bankininkystės milžino „JPMorgan Chase“ vadovas Jamesas Dimonas yra perspėjęs, jog dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES į kitas valstybes gali tekti perkelti apie 4 tūkst. darbuotojų ir tai gali kainuoti maždaug 200 mln. svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius