-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birštono kurortas žada plėstis

Birštono kurortas net ir sunkmečiu žada plėstis – jau kitąmet čia ketinama pastatyti naują sanatoriją, rekonstruoti vienintelį Lietuvoje išlikusį kurhauzą.
Birštonas
Birštonas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Birštonas

Naują 600 vietų sanatoriją žadama pastatyti vietoje buvusios „Spalio“ sanatorijos – rengiamas techninis projektas, pranešė Lietuvos televizijos naujienų laida „Panorama“.

„Mes tikrai negalvojame čia plėstis iki begalybės, statyti dešimtis sanatorijų. Ko gero, tai būtų po daugelio metų viena ir paskutinė sanatorija. Galbūt galėtume galvoti apie SPA centrų atsiradimą, toliau – apie viešbučių, kitokių paslaugų teikimą. Mes jau pajutome, kad trūksta apgyvendinimo vietų“, – sakė Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Anot verslininkų, sutvarkius Nemuno krantinę, dabar akis visiems bado pastatai–vaiduokliai pačiame miesto centre. Pavyzdžiui, vienintelio išlikusio šalyje buvusio kurhauzo. Jam rekonstruoti ir sutvarkyti šalia esančiam Vytauto parkui savivaldybė tikisi lėšų iš ES fondų – daugiau nei 11 mln. litų. Vytauto parke ketinama įrengti sveikatingumo parką.

Verslininkai teigia, kad sutvarkyta infrastruktūra padėtų pritraukti klientų ir iš artimų kurortinių miestų, pavyzdžiui, Druskininkų.

Oficiali statistika skelbia, kad kasmet kurorte apsilanko daugiau nei 25 tūkstančiai svečių iš Lietuvos, Vokietijos, Lenkijos ir Izraelio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius