-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Lubys: 2009-ieji „Achemai“ buvo nuostolingi, bet visas koncernas skaičiuoja pelną

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio kontroliuojamas koncernas „Achemos grupė“ pernai buvo pelningas. Verslininkas teigia, kad sudėtingi metai buvo didžiausiai koncerno įmonei azoto trąšų gamintojai „Achema“.
Bronislovas Lubys.
Bronislovas Lubys. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Mūsų didžiausia bendrovė pagal apyvartą ir pagal pinigų srautus „Achema“ praėjusius metus baigė su nuostoliais. Su dešimtimis milijonų nuostolių. Grupė mažesnių įmonių yra sunkioje padėtyje. Yra, žinoma, bendrovių, kurios gerai dirbo ir pelningumas, ir visa kita. Bendrai grupė bus pelninga“, – TV3 laidai „Savaitės komentarai“ sekmadienį sakė B.Lubys.

Jonavos trąšų gamintoja „Achema“ dėl smukusių produktų pardavimų ir kainų per devynis 2009 metų mėnesius gavo 773,8 mln. litų pajamų – 54 proc. mažiau nei užpernai sausio-rugsėjo mėnesiais.

Gamtinės dujos, kurios yra pagrindinė „Achemos“ žaliava, pirmąjį metų pusmetį atpigusios 19 proc., nuo liepos mėnesio vėl brango.

„Achema“ užpernai gavo 2,1 mlrd. litų pajamų – 44 proc. daugiau nei 2007-aisiais.

„Achemos grupė“ 2008 metais uždirbo 316,843 mln. litų konsoliduoto grynojo pelno – 68,2 proc. daugiau negu 2007-aisiais. Jo konsoliduoti pardavimai 2008-aisiais padidėjo 37,6 proc. iki 3,188 mlrd. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius