-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangs ir duona, ir šokoladas

Prekybininkai atsargiau, gamybininkai visa burna kalba, kad vėl brangs duona, miltai, aliejus, o kavos pardavėjai ir šokolado gamintojai perspėja dėl pavasarį galimo dar vieno kavos kainų šuolio, penktadienį informuoja dienraštis „Šiaulių kraštas“.
Duona
Duona / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pavasarį, balandį ar gegužę, duoną neišvengiamai branginsime, nors mūsų įmonė duonos nebrangino trejus metus“, – sakė „Verbūnų duonos“ komercijos direktorius Eugenijus Dajoras.

Pasak jo, žaliavos, reikalingos duonai kepti, brango 25–30 procentų, o patys miltai – dvigubai. Anksčiau už aukščiausios rūšies miltų toną mokėdavo 630 litų, dabar – 1 180 litų.

E.Dajoro skaičiavimu, jų bendrovės duona turėtų brangti apie 12 proc.

Lietuviško aliejaus gamintojos kooperatinės bendrovės „SV Obeliai“ direktorius Kęstutis Paškevičius stebisi, kad dar ne visi pastebėjo, jog aliejus jau pabrango – sausio antroje pusėje apie 6 litus kainavęs litras aliejaus pabrango iki maždaug 8,5 lito. Žaliava, K.Paškevičiaus teigimu, brango 100 procentų.

Jo teigimu, aliejaus gamybai reikalingą produkciją auginantys ūkininkai turi pasirinkimą parduoti savo užaugintą žaliavą bet kurioje Europos Sąjungos šalyje.

K.Paškevičiaus teigimu, nėra jokių garantijų, kad artimiausiu metu aliejus dar labiau nepabrangs: „Rinka šiandien absoliučiai neprognozuojama, o Lietuva nėra rimta rinkos dalyvė, galinti veikti kainas.“
 

Kavinės „Presto“ Šiauliuose direktorė Laima Mikelėnienė pranešė, kad įmonė ketina branginti kavą. Nors, pasak direktorės, kavą iki šiol prekiavo senomis kainomis.

„Kai gausime žaliavas kitomis kainomis, neišvengiamai kavą branginsime ir mes. O naujos žaliavos kainos bus kitokios jau netrukus – po mėnesio, poros. Vasarį dar nebranginsime“, – sakė L.Mikelėnienė.

„Neišvengiamai turėsime branginti šokolado gaminius. Žaliavų kainos kyla kosminiu greičiu, ypač cukraus, kakavos produktų, riebalų. Pabrango kartonas, brangs ir mūsų pakuotės. Mes neturime kitos išeities, kaip išgyventi, tik branginti produkciją“, – sakė Šiaulių saldainių fabriko „Rūta“ direktorius Algirdas Gluodas.

Gamintojo teigimu, jų šokolado produkcija jau balandį bus kitomis kainomis.

„Maximos LT“ Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė teigė, kad vasarį duonos, miltų, aliejaus, kavos kainos šiame prekybos centre kilti neturėtų.

Didžiausia tikimybė, kad artimiausiu metu prekybos centruose 6 proc. brangs visi miltai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius