Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Butai nuomojami pigiau

Remiantis skelbimų apie nuomojamus butus statistika, pastebėta, kad šiuo metu butų nuomos kainos didžiuosiuose Lietuvos miestuose yra nukritusios.
Daugiabučių renovacijai parengti tipiniai projektai padės sutaupyti apie 70 proc. planavimo išlaidų.
Butai nuomojami pigiau / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokia išvada pateikiama, išanalizavus apytiksliai 12 000 didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuotų skelbimų apie nuomojamus butus.

Minėtina, kad butų nuomos įkainiai priklauso nuo buto vietos mieste, įrengimo, statybos metų ir kt., o pranešime pateikiamos vidutinės siūlomos nuomos kainos.

Vilniuje šiuo metu butas nuomojamas vidutiniškai už 32 Lt/kv.m. O praėjusiais metais tuo pačiu metu nuomos įkainiai siekė apytiksliai 37 Lt/kv.m. Vadinasi, pernai 50 kv.m buto nuoma sostinėje kainavo vidutiniškai 1850 Lt/mėn., o šiuo metu kainuoja 1600 Lt/mėn. Per vienerius metus 50 kv.m buto mėnesio nuomos kaina nukrito maždaug 250 Lt.

Kauno mieste butų nuomos įkainiai šiuo metu siekia vidutiniškai 20 Lt/kv.m. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, matyti, kad pernai nuomos kainos buvo šiek tiek didesnės – 23 Lt/kv.m. Vadinasi, per metus 50 kv.m buto mėnesio nuomos kaina pakito nuo 1150 Lt iki 1000 Lt – mėnesio įkainiai sumažėjo vidutiniškai 150 Lt.

Klaipėdoje didžiausias nuomos kainų kritimas pastebimas per paskutinius du mėnesius. Šiuo metu uostamiestyje butai nuomojami vidutiniškai už 21 Lt/kv.m, o prieš metus įkainiai siekė apytiksliai 24 Lt/kv.m.

Taigi pernai metais lapkritį 50 kv.m butą Klaipėdoje buvo galima išsinuomoti už 1200 Lt/mėn., o šiuo metu toks butas nuomojamas už 1050 Lt/mėn. Vadinasi, fiksuojamas 150 Lt mėnesio įmokos už nuomą sumažėjimas (kaip ir Kauno mieste).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius