Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs ūkio viceministras N.Eidukevičius netiki, kad Lietuva pastatys naują atominę elektrinę

Iš valstybės tarnybos į privatų verslą pasukęs buvęs ūkio viceministras Nerijus Eidukevičius, prieš metus atsisakęs vadovauti bendrovei LEO LT, teigia netikintis, jog Lietuvai pavyks pasistatyti naują atominę elektrinę.
Nerijus Eidukevičius
Nerijus Eidukevičius. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Dienraščio „Verslo žinios“ paklaustas, kodėl netiki, šiuo metu „Kauno tiltų“ valdybos pirmininkas bei „Tiltra Group“ valdybos narys N.Eidukevičius sakė, jog „nieko nedaroma, kad ji būtų“.

Tačiau, pasak N.Eidukevičiaus, naujos atominės jėgainės statybos projektas yra nacionalinio saugumo ir šalies ekonomikos klausimas.

„Vertinant saugumo atžvilgiu, tai garantuotų nepriklausomybę nuo tiekėjų, vertinant ekonomiškai, sunku pasakyti, ar jis būtų pakankamai efektyvus, ar mes galėtumėm naudodami tą atominę turėti su kitomis rinkomis konkurencingą elektros tarifą. Tai liečia ne tiek vidinį vartojimą, kiek pramonės sritis, kurios naudoja elektros išteklius, taip pat – kiek ir kaip tai paveiks jų konkurencingumą“, – „Verslo žinioms“ sakė N.Eidukevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius