Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo pareiškimai apie „per stiprų dolerį“ nusmukdė JAV valiutos kursą

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė manąs, kad doleris yra „per stiprus“, ir norėtų, jog Federalinio rezervo sistema (FRS) išlaikytų žemas palūkanų normas. Toks pareiškimas paskatino dolerio pigimą.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu leidiniui „The Wall Street Journal“ prezidentas taip pat pranešė, kad šalies Iždo departamentas savo pusmetinėje ataskaitoje nevadins Kinijos valiutų manipuliatore.

„Jie nėra valiutų manipuliatoriais“, – pareiškė Amerikos prezidentas, anksčiau smarkiai kritikavęs Pekiną dėl pastangų dirbtinai palaikyti prekybinį pranašumą prieš Jungtines Valstijas.

D.Trumpas taip pat neatmetė galimybės nominuoti dabartinę FRS vadovę Janet Yellen naujai kadencijai, kai dabartinė jos kadencija pasibaigs ateinančiais metais. „Ji man patinka. Aš ją gerbiu“, – sakė jis.

Savo prezidentinės rinkimų kampanijos metu D. Trumpas sakė, kad gali pakeisti FRS vadovą.

„Man patinka mažų palūkanų normų politika. Jeigu kalbėsime atvirai, manau, kad doleris per daug stiprėja, ir tame iš dalies yra mano kaltė, nes žmonės manimi pasitiki. Tačiau, žinote, tai kenkia ir galiausiai tai pakenks. Yra gerų dalykų, susijusių su stipriu doleriu, tačiau, paprastai kalbant, svarbiausias jų – tai gražiai skamba. Tačiau, žinote, labai konkuruoti su stipriu doleriu, ir kai ... kitos šalys devalvuoja savo valiutas. Mūsų gamintojams tampa sunku konkuruoti“, – sakė JAV prezidentas.

Toks D.Trumpo pareiškimas paskatino dolerio pigimą. Jenos atžvilgiu doleris atpigo nuo 109,03 iki 109,1 jenos. O euro kursas vienu metų buvo šoktelėjęs iki 1,0647 JAV dolerio.

Vėliau euro kursas sumažėjo iki trečiadieninio lygio – maždaug 1,0665 JAV dolerio.

Jenos atžvilgiu euras pakito nuo 116,28 iki 116,33 jenos.

Dolerio indeksas „WSJ Dollar“, atspindintis dolerio kursą šešiolikos valiutų atžvilgiu, ketvirtadienį sumažėjo 0,12 proc. o Indeksas „ICE U.S. Dollar“, atspindintis JAV dolerio kursą šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, sumažėjo 0,15 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius