Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: „Kas čia? Karo metas, kad reiktų mokesčius keisti?“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė svarstymuose, iš kur rasti pinigų pensijoms kompensuoti, stoja į „darbiečių“ pusę. Ji teigia, kad pensijoms kompensuoti pinigų pakaks neįvedant jokių naujų mokesčių, o politikai, tvirtinantys priešingai, pasak prezidentės, tiesiog nusišneka. „Kas čia? Karo metas, kad reiktų mokesčius keisti?“ – griežtai rėžia D.Grybauskaitė.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Prezidentė apie mokesčius žurnalistams pasisakė penktadienį lankydamasi lazerių gamyklos atidaryme. Čia ji pareiškė, kad pensijų kompensavimui Vyriausybė pinigų ieškoti turi ten, kur jų rado teisėjų ir valstybės tarnautojų algoms atkurti.

„Mokesčių pakeitimų šiuo metu iš viso nereikia. Tokia suma, kokia reikalinga pensijoms kompensuoti, yra visiškai galima iš ekonomikos augimo. Tuo labiau kad šiemet yra nedidelė suma numatyta, ir kitais metais tai galima padaryti. Tuo labiau, kad tiek teisėjų, tiek valstybės tarnautojų atlyginimams šiemet buvo įdėta 250 mln. be jokių mokesčių kėlimo, o pensijoms neką daugiau tereikia“, – sakė prezidentė.

„Žaisti, spėlioti ir nusišnekėti niekam nereikėtų, ypač valdančiosios daugumos politinėje taryboje“, – pridūrė ji.

Žaisti, spėlioti ir nusišnekėti niekam nereikėtų, ypač valdančiosios daugumos politinėje taryboje, – sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė pabrėžė, kad kompensuoti pensijas privaloma ir įmanoma be jokių naujų mokesčių įvedimo.

„Kompensuoti pensijas privaloma ir nereikia žmonių gąsdinti jokiais naujais mokesčiais“, – sakė ji.

Pati finansų ministre dirbusi D.Grybauskaitė aiškino, kad mokesčių sistema Lietuvoje veikia gerai ir jos keisti iš viso nereikia. Esą mokesčius keisti reikia tik tada, kai ji šlubuoja arba kai yra koks nors sukrėtimas.

„Aš manau, kad mokesčius reikia keisti tik tada, kai jie blogai veikia, arba yra krizė, koks nors sukrėtimas. O dabar deficitas mažėja, ekonomika auga. Kas čia? Karo metas, kad reiktų mokesčius keisti?“ – griežtai kalbėjo šalies vadovė.

Anot jos, dabar svarbiau laikytis stabilumo, sąžiningai naudoti ES paramą ir „baigti priešrinkiminius nusišnekėjimus“. D.Grybauskaitė taip pat dalyvauja Prezidento rinkimuose ir iki šiol vengė diskusijų, kur paimti pinigų pensijoms kompensuoti.

Anksčiau šią savaitę premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad automobilių mokesčio Lietuvoje nebus, o pensijos bus kompensuojamos iš ekonomikos augimo. Jis pats dėl tokio koalicijos sprendimo apgailestavo ir vadino tai gyvenimu į praeitį.

Ketvirtadienį po susitikimo su aludariais premjeras buvo priverstas pripažinti, kad koalicija buvo per riebiai užsibrėžusi akcizą alui didinti 50 proc. Jis pareiškė, kad tai bus daroma nuosaikiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius