-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalis Lietuvos verslininkų pasižadės įvedant eurą kainas perskaičiuoti sąžiningai

Po ilgojo savaitgalio Vyriausybės rūmuose Lietuvos verslo asociacijų ir savivaldos atstovai kartu su Vyriausybės, Ūkio ir Finansų ministerijų vadovais pasirašys Geros verslo praktikos memorandumą. Paskui estafetė bus perduota tūkstančiams Lietuvos įmonių, verslo atstovų, savivaldai, kurios galės savanoriškai prisijungti prie memorandumo ir įsipareigos įvedant Lietuvoje eurą elgtis su vartotojais sąžiningai, t. y. nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu padidinti prekių ir paslaugų kainas ir užtikrinti sąžiningą paslaugų ir prekių kainų perskaičiavimą bei jų skelbimą.
Lietuvos monetų kalykla
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visi, prisijungę prie memorandumo, įgis teisę naudotis specialiai šiam tikslui sukurtu logotipu „Perskaičiuota sąžiningai“ ir juo pažymėti prekybos ir paslaugų teikimo vietas, naudoti jį reklamoje, oficialiuosiuose dokumentuose ir renginiuose ir informuoti vartotoją, kad laikosi memorandume nustatytų principų.

„Memorandumo pasirašymas – nuoseklus žingsnis, pereinant nuo prognozių ir spekuliacijų apie būsimus kainų pokyčius prie realių darbų. Pasirašę memorandumą atsakingai ir sąžiningai dirbantys verslo atstovai įsipareigos, kad euro įvedimas netaptų nepagrįsto kainų augimo pretekstu. Gyventojai galės stebėti, o valstybinės institucijos privalės kontroliuoti, kaip šio įsipareigojimo laikomasi praktikoje ir, esant reikalui, taikyti sankcijas“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas premjeras Algirdas Butkevičius.

Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymas numato, kad, netinkamai perskaičiavus prekių ar paslaugų vertes iš litų į eurus ar nesilaikant kitų įstatymo reikalavimų, bus taikomi įspėjimai ir baudos. 

Galutinį sprendimą dėl Lietuvos priėmimo į euro zoną 2014 m. liepos 23 d. paskelbė Briuselyje posėdžiavusi ES Ministrų Taryba. Praėjus 30 dienų po šio sprendimo, t. y. nuo rugpjūčio 22 d., visose prekybos ir paslaugų teikimo vietose kainos vartotojams turi būti nurodytos dviem valiutomis – litais ir eurais.

Lietuva 2015 metais taps 19-ąja euro zonos nare ir paskutine iš trijų Baltijos šalių, įsivesiančia bendrą ES valiutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius