-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 16 /10:20

Dar viena auksinė premjero Algirdo Butkevičiaus mintis: apie eurą žmonėms reikia aiškinti paprastai

Vyriausybei ruošiantis kitais metais įvesti eurą ir siekiant įtikinti gyventojus bendros ES valiutos nauda, premjeras sako, kad apie eurą žmonėms reikia aiškinti paprasta kalba. Anot jo, viešinimui bus skelbiami tarptautiniai konkursai.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Pasak Algirdo Butkevičiaus, svarbiausia apie eurą aiškinti paprastai, o ne kalbėti apie fiskalinę drausmę ar monetarinę politiką.

„Svarbiausia, kad reikia išaiškinti paprasta, suprantama kalba. Kai kada aš pastebiu, kai susirenka įvairiose televizijos diskusijose finansininkai, ekonomistai ir pradeda kalbėti, kokia tai bus įtaka fiskaliniu požiūriu, pradeda kalbėti apie monetarinę politiką, tai kai kurie žmonės, tikriausiai išgirdę tokius argumentus, pradeda būti nepatenkinti. Tai aš manau, kad paprasta kalba mes esam pasirengę paprastai išaiškinti“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

„Bus skelbiami tarptautiniai konkursai, bus pasitelktos viešųjų ryšių kompanijos ir bus įpareigoti Finansų ministerijos, Ūkio ministerijos ir Lietuvos banko specialistai važinėti po Lietuvą ir aiškinti, pasitelkiant ir savivaldybėse dirbančius darbuotojus“, – kalbėjo premjeras.

Vyriausybė trečiadienį pritarė euro įvedimo Lietuvoje įstatymo projektui, kurį dar turės priimtis Seimas.

Naujausiais „Eurobarometro“ tyrimo duomenimis, pernai lapkritį 40 proc. Lietuvos gyventojų pasisakė už eurą, 49 proc. – prieš, o 11 proc. neturi nuomonės.

Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metų pradžioje. Nuo 2011 metų pradžios prie euro zonos prisijungė Estija, o nuo šių metų – Latvija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius